Rusia investeşte 140 de milioane de euro în circuitul de Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 27.10.2011
Rusia a dezvăluit că va investi aproximativ 140 de milioane de euro pentru construcţia circuitului care va găzdui curse de Formula 1 începând din sezonul 2014.

Rusia se pregăteşte pentru construcţia unui circuit de Formula 1 în staţiunea turistică Soci de la Marea Neagră, lucruarile urmând să fie demarate în paralel cu pregătirile pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2014.

Potrivit oficialităţilor ruse, guvernul va aloca aproximativ 140 de milioane de euro doar pentru realizarea circuitului, restul fondurilor urmând să fie asigurate de mediul privat prin intermediul unor sponsorizări.

"Guvernul federal a alocat 5846 miliarde de ruble (n.r - aproximativ 140 de milioane de euro) pentru acest proiect", a explicat Alaxander Ivanov, viceguvernatorul regiunii Krasnodar.

Rusia a semnat un contract pe şapte ani cu Bernie Ecclestone pentru a găzdui curse de Formula 1 în perioada 2014-2020, însă există varianta ca ediţia ianugurala să fie amânată pentru 2015 în cazul în care lucrările vor fi întârziate de Jocurile Olimpice.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru