Şanse reduse de ploaie în Marele Premiu al Canadei

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 08.06.2010
Cursa de duminică de la Montreal ar putea fi afectată de o rafală de ploaie, potrivit primelor estimări ale meteorologilor.

Formula 1 revine în acest weekend în Canada pentru prima oară din 2008, pe un circuit stradal apreciat de cei mai mulţi piloţi pentru caracteristicile sale.

Totuşi, planurile piloţilor pentru a obţine un rezultat bun la Montreal ar putea fi date peste cap de prognozele meteo. Astfel, antrenamentele libere de vineri se vor desfăşura pe un circuit uscat la o temperatură ambientală de 25, însă şansele de ploaie vor urca la 20% încă din cursul zilei de sâmbătă.

Cele mai mari perspective pentru ploaie sunt semnalate pentru cursa de duminică, meteorologii afirmând că există 30% şanse că piloţii să fie nevoiţi să utilizeze pneuri intermediare sau de ploaie.

Cu toate acestea, predicţiile trebuie privite cu precauţie în acest moment, o analiză mai corectă fiind aşteptată pe măsură ce ne apropiem de finalul săptămânii. De altfel, Marele Premiu al Turciei a reprezentat un bun exemplu în acest sens, când previziunile meteo din timpul cursei privind ploaia s-au adeverit numai parţial, întrucât stropii de ploaie au fost prea puţini pentru a necesita utilizarea pneurilor specifice.

Via | BBC Weather

Comentarii (1)

  • rayn380
    30%
    inseamna in proportie foarte mare ca vom avea o cursa pe uscat. Am instalat in Firefox, addonul ClickWeather si cand zice ca sunt sanse de 20%-30% chiar si 40%, nu-mi aduc aminte sa fi avut parte de ploaie. Intr-adevar cand ziceau baietii ca sunt sanse de peste 60%, atunci intr-adevar, ploua/ningea etc. Cred ca asa stau lucrurile si cu aceasta prognoza pentru acest mare premiu.....
    2 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru