Schuberth imbunatateste securitatea castilor

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 10.08.2009
Producatorul german Schuberth a anuntat implementarea unui nou sistem de securitate pentru castile pilotilor din Formula 1 in urma gravului accident suferit de Felipe Massa in Ungaria.

Massa a suferit cu doua saptamani in urma o fractura de craniu si o contuzie a creierului in urma accidentului suferit in calificarile pentru Marele Premiu al Ungariei.

Chiar daca casca sa a ramas intacta, vizorul a fost grav avariat in urma impactului cu un arc de circa 800 de grame. Pentru a evita repetarea unor astfel de evenimente, compania germana Schuberth, producatorul castilor din Formula 1, a anuntat imbunatatirea castilor prin implementarea unui disc de titan care sa fixeze mai bine vizorul de casca.

Oficialii companiei sustin ca, prin acest procedeu, vizorul este de doua ori mai rezistent decat inainte. "Vizorul castii lui Massa s-a rupt numai dupa ce doctorii l-au indepartat. Dar am introdus un disc de titan in punctul de tranzitie dintre vizor si casca, acolo unde inainte era doar o bucata de plastic. Este o reactie la accident", a declarat Oliver Schimpf, oficial al companiei Schuberth, pentru publicatia germana Bild.

Cu aceasta ocazie, sursa citata a prezentat si noua casca cu care va concura Michael Schumacher la revenirea in Formula 1.

Designul acesteia a fost realizat de Jens Munser, aceasta fiind predominant rosie cu dungi albe. De asemenea, albul a fost preferat si pentru o parte din zona superioara a castii, iar pe partea dreapta au fost trecute numele lui Schumacher si a fiului sau Mick, ambele in limba chineza.

In schimb, partea stanga infatiseaza un dragon, alaturi de numele sotiei sale Corina si a fiicei sale Gina Maria. De pe partea superioara nu lipsesc cele 7 stelute care simbolizeaza numarul de titluri mondiale cucerite de Michael Schumacher de-a lungul carierei sale. Noua casca a pilotului Scuderiei Ferrari valoreaza 12.000 de euro.

Via | ITV

Taguri: Massa, casca

Comentarii (1)

  • ...
    Viziera, nu vizor...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru