Sezonul 2016 al Formulei 1 va începe în 3 aprilie cu cursa de la Melbourne

de Daniel Popescu
Miercuri, 29.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Organizatorii Marelui Premiu al Australiei au anunţat că prima cursă a sezonului 2016 va avea loc în 3 aprilie, cu două-trei săptămâni mai târziu decât în mod obişnuit. Motivele reale ale acestei schimbări rămân învăluite în mister.

Cursa de la Melbourne din 2016 va avea loc în 3 aprilie şi va rămâne în continuare etapa de debut a sezonului.


Începând din 1988, fiecare sezon al Formulei 1 a început în luna martie, însă acest lucru este pe cale să se schimbe începând de anul viitor.

Organizatorii Marelui Premiu al Australiei au anunţat marţi seară că, la solicitarea Formula One Management (FOM), cursa de la Melbourne din 2016 va avea loc în 3 aprilie şi va rămâne în continuare etapa de debut a sezonului, conform contractului dintre cele două părţi.

Aparent minoră, schimbarea este una care va avea implicaţii majore asupra etapei inaugurale şi a întregului calendar. Astfel, în loc să aibă loc la sfârşitul verii australiene, cursa va avea loc la începutul toamnei, ceea ce va presupune temperaturi mai scăzute şi o altă oră de desfăşurare, întrucât soarele va apune cu o oră mai devreme ca urmare a trecerii la ora de iarnă.

Intregul calendar competiţional va fi condensat pentru a elimina astfel pauzele de trei săptămâni existente între anumite etape.


În plus, se speculează că întregul calendar competiţional va fi condensat pentru a elimina astfel pauzele de trei săptămâni existente între anumite etape.
De altfel, a doua etapă a sezonului ar putea avea loc în China în 10 aprilie, la numai o săptămână după cursa de la Melbourne, ceea ce va elimina necesitatea echipelor de a reveni în Europa şi va conduce astfel la reducerea costurilor.

O altă ipoteză este că FOM încearcă să introducă mai mult de 20 de curse într-un calendar cât mai condensat, ca urmare a criticilor că pauzele de trei săptămâni sunt prea mari pentru fani. Cel mai probabil, Azerbaidjan va debuta în calendarul Formulei 1 în 2016, însă prezenţa Italiei este incertă, întrucât Monza nu a semnat încă prelungirea contractului.

Cel mai probabil, structura calendarului va fi discutată în 14 mai la reuniunea Grupului de Strategie al Formulei 1.

Via Autosport

Comentarii (8)

  • klausnake
    Yeahhh,in sfarsit dispare Monza si apare Azerbaidjan!!!!
    Dracu sa te ia de cretin senil si bosorog tampit,renunti la curse de mega-traditie ca sa aduci niste tari de tot rahatul,in competitie,crepa-u-ai, cu Marko cu tot!
    Si acum,hai cu voturile negative,ca i-am dorit rau unui imbecil ce nu mai are ce cauta la conducerea F1...
    31 9
  • klausnake
    Deci,Germania,nu,Italia,nu,pai cine o sa se mai uite la porcaria asta,numita F1,care e oricum,deja mult prea artificiala...
    21 9
  • ayton4ever
    @klaus... usor, sa nu ti pocneasca o vena :))... Numai experti in fata tastaturii avem aici... atat injuri tu in stanga si n dreapta... ba Bernie, ba Marko... ii judeci tu pe amandoi, de parca ai stat cu ei la baute... aveti acelasi anturaj si stii ce poate fiecare... esti tabloid junkie, judeci oameni dupa ce scriu altii prin ziare... si realitatea trista e ca sunteti niste "nevertebrate" pe langa astia doi :D
    17 17
  • @ayton4ever, excelent spus!
    10 12
  • Schumacher4ever
    @ ayrton4
    Nu trebuie sa fi expert man ca sa-ti pese daca va fi sau nu cursa de F1 la Monza!! Iar ca simplu privitor de 20 de ani de F1 chiar ai dreptul macar sa fi intrigat cand numai vezi curse in Italia, Germania sau Doamne fereste in Belgia!!
    20 5
  • klausnake
    @ayton4ever
    Nevertebrate?
    De unde ai tras tu concluzia asta,ce stii despre mine,de exemplu?
    Poate nu am realizarile celor mai sus mentionati dar poate ca am facut si eu ceva mai mult in viata asta decat sa incerc sa ma capatuiesc si atat...
    P.S. E Ayrton,nu ayton,daca tot vrei sa-ti pui nickname cu numele unui mare pilot,deci nevertebrata esti tu...
    9 6
  • ayrton4ever
    @klaus... ooops, m ai prins cu asta :))
    4 0
  • Mycrobus ciupercus
    @klausnake
    las-o asa cum a picat,"fa-te ca ti s-a spart o vena",vrei sa se sfle ca n-ai nici macar aparat digestiv?!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru