Miliardarul Rupert Murdoch, interesat să cumpere Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 20.04.2011
Compania News Corp deţinută de miliardarul Rupert Murdoch este interesată să achiziţioneze Formula 1 printr-un parteneriat cu mexicanul Carlos Slim şi Ferrari.

Formula 1 şi-ar putea schimba proprietarul în decursul acestui an, după ce competiţia a atras interesul miliardarului american Rupert Murdoch.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de Sky News, Murdoch este interesat să achiziţioneze Formula 1 prin intermediul companiei sale News Corp şi a unui parteneriat cu Carlos Slim, cel mai bogat om din lume potrivit Forbes. În acest parteneriat este implicat şi un reprezentant al unuia dintre "marii constructori" din Formula 1, speculaţiile indicând că este vorba despre Ferrari.

Discuţiile sunt însă doar în stadiu preliminar, iar o ofertă financiară concretă nu a fost încă înaintată fondului de investiţii CVC Capital Partners, actualul deţinător al Formulei 1. Anterior, agenţia de presă Reuters a relatat că CVC Capital Partners analizează posibilitatea de a vinde Formula 1 integral sau parţial, cu scopul de a refinanţa o datorie de aproximativ trei miliarde de dolari.

În cazul în care va decide să nu cumpere Formula 1, News Corp ar putea intra în competiţie prin achiziţionarea drepturilor TV pentru numeroasele posturi de televiziune pe care le deţine.

Principala piaţă vizată este cea din Marea Britanie, acolo unde Formula 1 este transmisă în prezent de postul public BBC, care oferă aproximativ 40 de milioane de lire sterline anual în cadrul unui contract care va expira la sfârşitul sezonului 2013. De altfel, BBC se află sub presiunea de a reduce cu 60% costurile asociate evenimentelor sportive, iar Formula 1 este unul dintre sporturile cele mai costisitoare.

Reprezentaţii News Corp nu au comentat informaţiile, în timp ce Bernie Ecclestone, reprezentantul CVC Capital Partners în Formula 1, susţine că Marele Circ nu este de vânzare. "Este o prostie. Sportul nu este de vânzare", a precizat britanicul în vârstă de 80 de ani pentru publicaţia Daily Telegraph.

Totuşi, informaţiile publicate de Sky News sunt credibile, datorită faptului că această companie este deţinută de BSkyB, deţinută la rândul ei de News Corp în proporţie de 39%.

Via | Sky News | The Guardian | Daily Telegraph

Comentarii (1)

  • Rupert Murdoch
    Din cate stiu omul este australian nu american!
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru