Robert Vişoiu va concura în GP3 în sezonul 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 15.02.2012
Pilotul român Robert Vişoiu în vârstă de numai 16 ani va concura în acest an în competiţia GP3 pentru echipa Jenzer Motorsport.

România va avea cel puţin un reprezentant în sezonul 2012 al sporturilor cu motor, după ce Robert Vişoiu a semnat un contract cu Jenzer Motorsport pentru a concura în sezonul 2012 al competiţiei GP3.

În vârstă de numai 16 ani, românul a concurat anul trecut pentru aceeaşi echipă în competiţiile Formula Abarth Italia şi European Series, obţinând o victorie în ultima etapă a sezonului.

Plăcut surprinşi de evoluţiile sale, oficialii echipei i-au acordat oportunitatea de a testa un monopost de GP3 în testele de iarnă desfăşurate la Valencia şi Jerez, acolo unde a terminat constant în primii trei. În urma acestor rezultate pozitive, echipa a decis să-i ofere lui Vişoiu un contract pentru sezonul 2012 din GP3, însă românul va concura în paralel şi în competiţia Formula 3 Italia alături de echipa Ghinzani.


GP3 este o competiţie din lumea sporturilor cu motor lansată în 2010 de Bernie Ecclestone şi Flavio Briatore ca rampa de lansare spre GP2, competiţia care a dat cei mai mulţi piloţi în Formula 1, iar monoposturile sunt construite de italienii de la Dallara şi sunt dotate cu motoare Renault de 280 CP.

GP3 este comparată frecvent cu Formula 2, competiţie relansată de FIA în sezonul 2009 ca o alternativă ieftină pentru piloţi de a obţine accesul spre Formula 1.

Un alt pilot român care a concurat în GP3 este Doru Sechelariu, însă băcăuanul a avut rezultate modeste pe parcursul sezonului 2010 şi nu a reuşit să rămână în competiţie şi anul trecut.

Între timp, Mihai Marinescu speră că, după două sezoane petrecute în Formula 2, să facă pasul spre GP2 pentru a avea o şansă reală de a promova ulterior în Formula 1. Până în prezent, braşoveanul în vârstă de 22 de ani nu a reuşit să-şi asigure finanţarea pentru GP2, iar soluţia de rezervă o reprezintă participarea în competiţia World Series by Renault.

Taguri: GP3, Robert Visoiu

Comentarii (3)

  • Bravo Robert !
    am urmarit timpii din testele Gp3 la care a participat si pot spune ca sunt chiar bune . Succes tie si celorlalti romani din motorsport !
    12 1
  • Sa
    avem cat mai multe astfel de stiri, nu e putin lucru sa fii in sportul cu motor, unde fara sponsori, ramai doar cu talentul. Succes oricum si cat mai multe podiumuri
    12 0
  • $$$
    Primul lucru care mi-a venit in minte atunci cand am citit titlul, pt ca nu mai auzisem de acest baiat pana acum, a fost sa-i verific CV-ul ca sa vad daca pot afla ceva despre parintii sai. Din CV reiese ca Robert Visoiu este din Pitesti, iar la o simpla cautare pe google "visoiu pitesti" apar urmatoarele rezultate: Vali Vișoiu rămâne cel mai bogat argeșean din "Topul Forbes 500"; Magnatul Vişoiu, medalia de bronz în imobiliare; Băiatul lui Vişoiu ar putea fi primul piteştean în Formula 1... etc

    De aici reies doua lucruri. Pe de o parte este bine ca avem oameni care investesc in acest sport, care pun Romania pe harta motorsportului mondial etc etc. Dar pe de alta parte, in aceasta tara trista motorsportul ramane un vis pt majoritatea tinerilor care iubesc acest sport si o pasiune realizabila doar pt copii unor magnati (vezi si cazul lui Sechelariu). In acest mod nu vom avea dacat piloti mediocri si doar vom putea sa speram ca la un moment dat un pui din asta de "afacerist cu statul" chiar este talentat. Altfel spus o gramada de talente se irosesc pt ca nu au banii necesari pt a trece de faza "kart", intr-o tara in care nu exista "infrastructura" pt un astfel de sport.
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru