Surse: USF1 nu va concura in Formula 1 in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 18.02.2010
USF1 a renuntat la planurile de a concura in Formula 1 in sezonul 2010, potrivit unor surse apropiate echipei americane.

Speculatiile din presa internationala pe tema problemelor financiare intampiate de USF1 Team in drumul sau spre grila de start a Formulei 1 au capatat miercuri seara accente dramatice.

O sursa din interiorul echipei a dezvaluit ca americanii nu dispun de resurse financiare si ca nu au finalizat inca monoposturile sau montarea motoarelor Cosworth, ceea ce echivaleaza cu imposibilitatea de a lua startul in competitie. Situatia echipei este cu atat mai complicata cu cat peste exact trei saptamani FIA trebuie sa realizeze inspectia tehnica a monoposturilor care vor lua startul in Marele Premiu al statului Bahrain din 14 martie.

Sursa citata sustine ca Peter Windsor, vicepresedintele USF1, l-a informat deja pe Jose Maria Lopez, singurul pilot confirmat al team-ului, ca visul americanilor de a concura in F1 s-a terminat inainte de a incepe. Declaratiile sursei sunt confirmate de faptul ca pilotul argentian este deja in Europa si cauta o solutie pentru a concura in F1 in acest an.

"Situatia este foarte simpla: banii din partea sponsorilor nu au venit in ritmul anticipat, iar compania a fost nevoita sa ia o pauza.

Au probleme cu plata salariilor si a furnizorilor", a declarat sursa sub protectia anonimatului.

Situatia este complicata si mai mult de faptul ca Chad Hurley, co-fondatorul YouTube care a anuntat ca va investi in echipa, incearca sa gaseasca o solutie pentru a sponsoriza echipa Campos Meta, aflata de asemenea intr-o situatie critica inaintea noului sezon.

Singurul aspect pozitiv este presiunea exercitata de Stefan GP pentru a concura in F1 in acest an, in ciuda faptului ca echipa nu are inca locul asigurat pe grila de start. Sarbii au achizitionat insa monopostul si motorul cu care ar fi trebuit sa concureze Toyota in F1 daca nu s-ar fi retras din competitie, iar acest lucru este un indiciu ca echipa ar putea face fata in competitie chiar daca va efectua o singura sesiune de teste in cursul saptamanii viitoare pe circuitul de la Portimao.

Via | Adam Cooper | New York Times

Taguri: USF1

Comentarii (6)

  • Sorry..
    se pare ca am avut o eroare de conexiune...
    0 0
  • Bulan
    cam baftos sarbu asta...
    0 0
  • nice
    Oricum, plecau cu sanse mici sa concureze in acest sezon. Echipa mica, fara experienta, intre atatia rechini din F1, era normal sa aiba probleme. Chiar si fuga dupa sponsori in recesiunea economica actuala este un sport in sine :)
    Saga lui Mosley se pare ca nu a tinut de data asta.
    Anyway, mergi pe site la Campos Meta si minuneaza-te ce si cat personal (calificat /specializat) angajeaza cu putin timp inainte de startul sezonului. Apoi, scrie un articol despre asta (daca vrei si ideea ti se pare buna) sa circule informatia.
    SPor!
    0 0
  • ceau
    daca e adevarata si se confirma informatia,atunci este o dezamagire mare pentru mine!imi puneam ceva sperante in ei,nu la podium sau victorii,ci la asigurarea spectacoluluide catre ei!
    0 0
  • ....
    rusine. strica imaginea formulei 1. sper ca mosley este fericit acum.
    0 0
  • scuderia
    expertule ,zici ca esti vadim
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru