Sutil explica incidentul cu Raikkonen de la Nurburgring

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 14.07.2009
Adrian Sutil a relatat pe larg punctul sau de vedere in privinta incidentului cu Kimi Raikkonen din timpul Marelui Premiu al Germaniei.

Profitand de o strategie excelenta cu un prim stint foarte lung, Adrian Sutil a ajuns pana pe al doilea loc in Marele Premiu al Germaniei inainte de efectuarea primei realimentari.

Pilotul echipei Force India admite ca senzatia de a pilota in fruntea plutonului a fost unica.

"A fost cea mai buna pozitie pe care m-am aflat in F1 si m-am simtit foarte bine! Mi-a oferit mai multa bucurie si chiar mai multa putere pentru monopostul meu. Am fost foarte bucuros", a declarat germanul pentu site-ul oficial al echipei sale.

Sperantele lui Sutil de a obtine primele puncte din istorie pentru Force India s-au naruit insa in momentul iesirii de la boxe. Germanul a avut un acrosaj cu Kimi Raikkonen in urma caruia a fost nevoit sa schimbe aripa fata, ratand orice sansa de a obtine macar un punct.

"Stiam ca Raikkonen este acolo, intrucat inginerul meu mi-a spus sa urmaresc linia alba, si stiam ca vine cand eram la iesirea din pitlane", spune el. "Am intrat primul in viraj. Kimi a incercat exteriorul, iar asta a fost ok.

Dar acolo era mult mai mult spatiu - ar fi putut sa se duca la margine, pentru ca eu aveam pneuri noi si alunecam pe pista. Nu am putut face nicio miscare nebuneasca pentru ca as fi pierdut controlul monopostului".

"Camera video on-board demonstreaza ca am intrat normal in viraj, am incercat sa fortez pentru a avea o iesire buna, dar am fost limitat pe interior pentru a frana in primul viraj. Daca nu as fi incercat sa accelerez la iesirea din viraj nu s-ar fi numit cursa, as fi putut pur si simplu sa il invit sa ma depaseasca. A trebuit sa imi apar pozitia".

Cu toate acestea, Sutil nu are niciun fel de resentimente pentru Raikkonen. Cei doi au discutat la finalul cursei pe marginea evenimentului, ajungand la concluzia ca a fost un simplu incident de cursa.

"Am vorbit despre asta si toata lumea a fost de acord ca este un incident de cursa. Este pacat, pentru ca in acel moment eram in spatele lui Massa, care a terminat pe locul 3. Evident, alti piloti au progresat in a doua jumatate a cursei, dar cred ca un loc 7 sau 8 ar fi fost posibil.

Cu siguranta as fi terminat in puncte", a mai precizat el.

Sutil si Raikkonen nu se afla la primul incident de cursa, germanul ratand ocazia de a termina in puncte Marele Premiu al statului Monaco de anul trecut dupa ce fostul campion mondial a izbit din spate monopostul Force India.

Via | Force India

Comentarii (2)

  • sutil
    saracu sutil....cum il prinde raikkonen, cum il :))
    0 0
  • da bai...
    ...ce ghinion pentru Sutil. De 2 ori acelasi om il scoate din puncte. Sper sa obtina niste puncte anul asta. Merita pe deplin si dovedeste ca e un pilot destul de bun.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru