Testele de iarnă din F1 vor fi extinse la şase sesiuni

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 31.08.2010
Echipele de Formula 1 vor efectua şase sesiuni de iarna pentru pregătirea sezonului 2011, dintre care două vor fi dedicate tinerilor piloţi şi evaluării pneurilor Pirelli.

Reprezentaţii echipelor din Formula 1 s-au reunit în weekend în paddock-ul de la Spa-Francorchamps şi au căzut de acord să extindă calendarul testelor din intersezon. Dacă în iarna trecută au existat doar patru sesiuni de teste, echipele vor avea la dispoziţie şase sesiuni de evaluare din noiembrie până în martie.

Una dintre sesiuni va fi dedicată tinerilor piloţi care aspiră la un loc în Formula 1, una pentru evaluarea pneurilor produse de Pirelli, iar ultima s-ar putea desfăşura în luna martie pe circuitul Sakhir din Bahrain.

"Am căzut de acord că vor fi şase sesiuni de teste pe parcursul iernii, iar ultima va fi probabil în Bahrain, dar asta nu s-a stabilit încă. Vrem să ne asigurăm că (n.r - testele) sunt eficiente din punct de vedere al costurilor pentru echipele mici. Personal, aş vrea să avem mai multe teste, dar respect faptul că asta ar putea răni (n.r - financiar) unele echipe. Acum avem cel puţin şase sesiuni de teste în iarna şi este un pas înainte", a declarat Martin Whitmarsh, şeful echipei McLaren şi preşedintele FOTA.

Pe de altă parte, propunerea echipelor de top pentru organizarea unor sesiuni de teste în timpul sezonului a fost respinsă de echipele mici din considerente financiare, în ciuda faptului că acest lucru reprezintă o problemă pentru piloţii de teste, care nu au oportunitatea de a urca în cockpit pe parcursul sezonului.

"În acest moment nu avem o înţelegere pentru a testa în timpul sezonului.

Aş vrea să avem două sesiuni de teste, dar oricum am făcut progrese. Să avem şase sesiuni în iarnă este mai mult decât am avut în ultimii ani", a mai precizat britanicul în vârstă de 50 de ani.

Testele din timpul sezonului au fost interzise în Formula 1 în 2009 ca măsura de reducere a costurilor în contextul crizei economice. Pe de altă parte, echipele sunt reticente să testeze în martie în Bahrain, întrucât înţelegerea actuală prevede ca sesiunile de teste din iarnă să se efectueze exclusiv pe circuite din Europa.

Via | Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru