Todt ar putea candida pentru functia de presedinte al FIA

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 25.06.2009
Jean Todt este unul dintre posibilii candidati pentru functia de presedinte al FIA la alegerile ce vor avea loc in luna octombrie, potrivit declaratiilor lui Max Mosley.

Lupta pentru functia suprema in cadrul Federatiei Internationale de Automobilism (FIA) se anunta foarte incinsa, dupa ce Max Mosley va renunta la postul de presedinte la expirarea actualului mandat in luna octombrie.

In acest context, pe lista posibililor candidati a reaparut Jean Todt, despre care s-a vehiculat si in trecut ca aspira la aceasta functie.

Max Mosley, inca presedintele in exercitiu al FIA, nu a exclus posibilitatea ca Todt sa candideze la alegerile din luna octombrie, adaugand ca va face recomandari in privinta candidatului pe care il sustine daca vor exista cel putin doi pretendenti pentru actualul sau post.

Jean Todt a ocupat functia de sef al Scuderiei Ferrari intre 1993-2007, contribuind din plin la succesul inregistrat de Michael Schumacher in Formula 1 in prima parte a acestui deceniu. Dupa cateva sezoane mai putin fructuoase, Todt a fost numit CEO al Ferrari in octombrie 2006, functie din care a demisionat in martie 2008 pentru a prelua un rol cheie in departamentul de curse al Scuderiei.

In primavara acestui an, Todt a demisionat din toate functiile detinute la Ferrari, la vremea respectiva speculandu-se ca aceasta mutare vine tocmai pentru a putea candida la functia de presedinte al FIA in luna octombrie.

Presa internationala speculeaza insa ca cel mai probabil candidat este Michel Boer, actualul presedinte al Senatului FIA si, de asemenea, persoana desemnata de forul mondial sa negocieze regulamentul Formulei 1 cu echipele pana la alegerile din toamna acestui an. Totusi, Mosley sustine ca Boeri nu este tentat de aceasta functie.

In plus, vicepresedintele FIA Hermann Tomczyk a anuntat in presa germana ca nu intentioneaza sa candideze pentru functia de presedinte. Presedintele FIA este desemnat prin vot de membrii cluburilor auto afiliate la FIA, echipele din Formula 1 neavand niciun cuvant de spus in aceasta privinta.

Via | Motorsport

Comentarii (14)

  • NeoGalaxy
    @Jean
    Go Go Go Go :)))) Iti tinem pumnii!
    0 0
  • bine ar face
    0 0
  • ctlnmihai
    Todt ar putea candida pentru functia de presedinte al FIA
    Ar fi o greseala deoarece tinand cont ca todt a fost la Ferrari ma indoiesc ca ar putea fi impartial.La conducerea Fia ar trebui sa candideze persoane care n-au activat in trecut la nicio echipa de F 1
    0 0
  • rayn380
    ......
    Ce mai saliveaza ferraristii gen neo.....is ca niste catzei in toi de vara, cu limbile scoase afara de o juma de metru......:)) Dream....dream...ferrari boys. Sa fiu ontopic, asa cum zicea si mihai, cel mai potrivit pentru functia de presedinte FIA, cu siguranta nu este cineva care a operat in F1, asadar eu unu cred ca cel mai in masura ar fi cineva neutru. La fel de bun ca si Todt, ar fi de asemenea Ron Dennis si poate si alti fosti sefi de echipe din F1.......
    0 0
  • rayn380
    Bine punctat! Eu cred ca daca va ajunge presedinte FIA isi va vedea de treaba lui. Cred ca are atata demnitate cat sa fie impartial, desi baietelul lui are legaturi cu ferari.
    0 0
  • forza napoleon
    nu face nimei o petitie online? sa vedem gusturile fanilor...logic ca va castiga oricum.
    0 0
  • ctlnmihai
    @scuderia
    Relax scuderia..Membrii Fota mai putin seful ei presupun au declarat ca noul sef
    Fia ar trebui sa fie o persoana independenta care n-a avut tangenta cu nicio echipa de f1..Oricum zic sa nune grabim ,citeam ca Mosleys-ar putea razgandi in privinta retragerii daca Fota nu-si cere scuze k l-a numit dictator, in acest sens adresandu-i si o scrisoare lu Montezemelo..daca te intereseaza citeste pe forum stirile acestea:)
    0 0
  • Ferraristi penibili
    Nu va mai agitati atat ferraristilor.Presedintele FIA este desemnat prin vot de membrii cluburilor auto afiliate la FIA, echipele din Formula 1 neavand niciun cuvant de spus in aceasta privinta.Ptr voi nu conteaza decat un singur lucru:Ferrari.Atat si nimic mai mult.Iar daca Todt din postura de presedinte al FIA ar trage sforile ptr Ferrari ar fi perfect.Totul ptr Ferrari.Asta va place voua cel mai mult.Vorba lui ctlnmihai :numai rosu vedeti in fata voastra.Nu stiu ce sanse are Todt sa ajunga presedinte al FIA,dar faptul ca a fost un bun conducator la Ferrari nu inseamna ca va fi la fel de bun in fruntea FIA.
    0 0
  • FanF1
    am putea stabili campionul mondial dupa votul fanilor, daca tot am ajuns acolo,ce sens mai are toata povestea asta numita generic F1:)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Jean Todt
    Spre diferenta de altii care ar putea conduce FIA, Jean are caracterul si mai ales puterea de a indrepta competitia. Stie si mai ales are talentul organizatoric. Practic este un tehnocrat in adevaratul sens al cuvantului mai ales daca nu uitam ca nu mai este la Ferrari. Este poate cea mai potrivita persoana sa ia destinele Formulei 1 mai ales in aceste timpuri foarte complicate si mai ales... timpuri... cu probleme. Nu este nevoie sa traga sfori pentru Ferrari, cel mai important este sa readuca Formula 1 pe linia de plutire.

    Si nu, nu vedem rosu in fata ochilor si nici nu suntem asa de violenti in ceea ce declaram aici. Inteleg fanii McLaren ca sunt dezamagiti de echipa si de piloti dar cel putin fanii Ferrari se concentreaza pe problemele echipei favorite in timp ce voi nu puteti face asa ceva. Da stim ca sunteti ofticati ca Lewis si-a pierdut tot talentul pe drum si ca masina nu-i da satisfactie. Stim ca un pilot german si un designer talentat sunt in stare de niste perfomante pe care le visati inca de la Lewis dar.. asta este viata. Ferrari are un an prost si ne pare rau dar suntem fani pana la moarte si speram la ce este mai bine. Pentru mine si pentru toti fanii, conteaza sportul in general, Formula 1 si Ferrari in particular.

    Si nu, nu suntem penibili. Suntem oameni normali care ne dorim ca un fost conducator Ferrari sa conduca destinele FIA. Ne dorim ca echipa preferata sa castige si ne dorim sa fim sanatosi si fericiti.

    Este posibil ca fanii McLaren sa-si doreasca si altceva decat moartea echipei Ferrari? Pentru ca atata ura... sigur nu duce la nimic bun. Ura nu a dus niciodata la nimic bun... parerea mea.
    0 0
  • ctlnmihai
    @ NeoGalaxy
    nu ti se pare ca esti putin ipocrit acum? Cred ca ai reusit un nr. record de comm-uri in care -l-ai persiflat pe Lewis Hamilton....si iti spun eu care am cam citit
    toate stirile despre el si mclaren ..asa ca lasa tonul mesianic ca nu te prinde :)
    In ceea ce priveste conducerea Fia ,membrii fota mai putin montezemelo presupun
    nu doresc o persoana care sa fi fost in conducerea vreunei echipe de f1..
    la cate discutii s-au iscat in ultimii ani despre partipris -ul fia fata de ferrari.
    daca ti-ai fi dorit sa fi fair -play ai fi fost primul care te-ai fi impotrivit impotriva numirii acestuia..dar tu n-ai facut lucrul asta..
    0 0
  • ctlnmihai
    @NeoGalaxy
    ''Nu este nevoie sa traga sfori pentru Ferrari, cel mai important este sa readuca Formula 1 pe linia de plutire. '' asta e un citat dn tine.. in comm-ul unui articol
    precedent referitor tot la un posibil succesor al lui Mosley te-ai exprimat cam in felul urmator'' si daca ar ajuta-o si pe ferrari cu atat mai bine'' se subantelege ca in articolul respectiv era vb tot de posibila numire a lui jean todt in fruntea fia..
    Vezi ca incepi sa te contrazici singur
    0 0
  • NeoGalaxy
    @ctlnmihai
    Imi place ca strigi: Lupul, lupul, dar stii ca nu te mai crede nimeni.
    0 0
  • ctlnmihai
    @ NeoGalaxy
    ce sa-ti spun..daca pe mine nu ma mai crede nimeni ,in schimb tu ai ignore mai de la toata lumea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru