Todt: "Indiferent de deciziile tribunalelor, Briatore este vinovat in Crashgate"

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 09.02.2010
Noul presedinte al FIA considera ca Fabio Briatore este in continuare vinovat pentru trucarea cursei din Singapore cu ajutorul lui Nelson Piquet Jr.

Jean Todt sustine ca, in ciuda deciziei unui tribunal francez de a considera "ilegala" supendarea pe viata a lui Fabio Briatore din motorsport, vina italianului ramane in picioare. Motivul: judecatorii francezi au anulat decizia Consiliului Mondial din cauza unor vicii de procedura, si nu pentru ca Briatore nu ar fi vinovat.

Briatore a fost exclus pe viata din competitiile FIA dupa ce i-a impus lui Nelson Piquet sa faca accident in Marele Premiu din Singapore din sezonul trecut, facilitandu-i astfel victoria colegului sau de echipa, Fernando Alonso. Afacerea este cunoscuta in lumea motorsport sub denumirea Crashgate.

"Nu trebuie sa avem dovezi. Lucrurile au fost atat de evidente, incat cineva si-a cerut scuze", spune Todt, referindu-se la Pat Symonds, cel care afirmase ca a facut o greseala in momentul in care a intrat in jocul lui Briatore. "La Consiliul Mondial a existat un singur vot impotriva suspendarii", continua Todt.

In alta ordine de idei, Todt considera ca limitarea bugetelor, pe care Max Mosley a incercat sa o impuna echipelor din Formula 1, nu este solutia perfecta in acest sport, scaderea cheltuielilor fiind mai naturala prin modificarea regulamentului.

"De exemplu, ar trebui ca fiecare echipa sa aiba un singur pachet aerodinamic pe tot parcursul sezonului. Da, acest lucru va cauza probleme de aderenta la Monaco. Insa acest lucru este foarte bun, pentru ca vom vedea cu adevarat talentul pilotilor", considera noul presedinte FIA.

Taguri: Briatore, Todt

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru