Todt: "Voi fi un presedinte neutru pentru echipe"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 14.08.2009
Jean Todt sustine ca va fi un presedinte neutru pentu toate echipele din Formula 1 in cazul in care va fi ales in aceasta functie la alegerile din luna octombrie.

Jean Todt este unul dintre candidatii oficiali pentru a-l inlocui pe Max Mosley in fruntea Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), insa a fost deja privit cu scepticism de opinia publica prin prisma faptului ca fost unul dintre membrii marcanti ai Scuderiei Ferrari timp de peste 15 ani.

Cu toate acestea, francezul a explicat ca va fi un presedinte neutru pentru echipele din Formula 1 si ca va actiona intr-un stil profesionist in ceea ce priveste cea mai importanta competitiei din lumea sporturilor cu motor.

"Initial, unii oameni au sugerat ca voi fi alegerea Scuderiei Ferrari pentru alegerile prezidentiale, apoi presa a fost informata ca Ferrari nu ma vrea pe mine, iar Ferrari a raspuns spunand ca ei sunt de fapt neutri. Bineinteles, sunt complet de acord cu ei", a declarat francezul.

"Ferrari trebuie sa fie neutri, asa cum voi si eu pentru toate echipele in cazul in care voi fi ales presedinte. Este vorba despre un anagajament si despre profesionalism. Succesul de care m-am bucurat cu fiecare echipa cu care am lucrat a avut drept fundatie profesionalismul si angajamentul pe care mi l-am asumat fata de obiectivele echipei".

"Abordarea mea fata de FIA nu este diferita.

Nu as candida daca nu mi-as putea concentra profesionalismul, energia si angajamentul pentru a realiza obiectivele care suint in interesul FIA. Sa actionez ca un promotor al independentei FIA este partea centrala a acestui lucru".

In plus, Todt sustine ca va coopera strans cu toate organizatiile din cadrul sportului, inclusiv cu Grand Prix Drivers' Association (GPDA), organizatia pilotilor din Formula 1.

Alegerile pentru noul presedinte al FIA sunt programate pentru 23 octombrie, singurii candidati oficiali fiind Jean Todt si Ari Vatanen.

Via | Autosport

Comentarii (1)

  • Cred ca va fi neutru
    O mica indoiala am asupra faptului ca fiul sau este implicat in F1....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru