Trei echipe amână schimbarea numelor pentru Renault şi Lotus

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 07.10.2011
Ferrari, Sauber şi Hispania vor să analizeze efectele unei eventuale schimbări de nume pentru Renault şi Lotus.

Team Lotus spera să utilizeze numele Team Caterham începând din sezonul 2012, în timp ce Renault este pregătită să preia numele Lotus ca parte a parteneriatului cu constructorul britanic omonim, după ce cele două părţi au ajuns la un acord în acest sens.

Totuşi, schimbarea numelor are nevoie de acordul a 18 dintre cei 26 de membri ai Comisiei F1, din care fac parte toate echipele alături de Bernie Ecclestone, Jean Todt şi reprezentanţi ai sponsorilor şi furnizorilor de motoare. Iniţial, s-a vehiculat ca aprobarea din partea Comisiei F1 va fi o simplă formalitate, însă Ferrari, Sauber şi Hispania sunt circumspecte în privinţa efectului asupra Formulei 1, potrivit unor surse citate de Autosport.

Cele trei echipe se tem că schimbarea numelor celor două echipă poate reprezenta un precedent periculos, care ar duce la acţiuni similare frecvenţe din partea altor team-uri. O schimbare radicală a numelor echipelor ar putea avea un impact negativ asupra imaginii de ansamblu a Formulei 1.

Conform actualului Acord Concorde, care va expira la finalul sezonului 2012, o echipă îşi poate schimba numele numai cu acordul Comisiei F1.

În cazul în care echipa alege să-şi schimbe numele fără acordul Comisiei F1, aceasta va fi considerată un nou participant în Formula 1 şi va pierde astfel toate beneficiile financiare pe care le-ar fi obţinut din drepturile TV.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru