Un nou conflict intern la Lotus: Raikkonen, acuzat că l-a încurcat pe Grosjean

de Daniel Popescu
Luni, 28.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kimi Raikkonen a avut un schimb dur de replici cu directorul de operaţiuni al celor de la Lotus din cauza faptului că nu l-a lăsat prea uşor pe Romain Grosjean să-l depăşească în finalul cursei din India.

Esential 3 este locul ocupat de Grosjean in Marele Premiu al Indiei
17 este pozitia ocupata de Grosjean pe grila de start a cursei din India
3 este numarul podiumurilor consecutive obtinute de Grosjean (Coreea de Sud, Japonia, India)
Relaţia lui Kimi Raikkonen cu Lotus devine tot mai tensionată pe măsură ce ne apropiem de finalul sezonului, în contextul în care fostul campion mondial a semnat deja un contract cu Ferrari.

În Marele Premiu al Indiei, echipa i-a reproşat că nu l-a lăsat prea uşor pe coechipierul său Romain Grosjean să-l depăşească în finalul cursei, deşi francezul era cu peste două secunde mai rapid.

La prima încercare de depăşire, Grosjean a fost nevoit să iasă larg în viraj şi să-i cedeze apoi poziţia finlandezului pentru a nu fi penalizat, lucru care a generat un schimb dur de replici.

Alan Permane, directorul de operaţiuni al cursei, i-a transmis prin radio "să nu mai stea în cale", iar replica pilotului a fost că acesta "să nu mai ţipe la el în virajele rapide".

În cele din urmă, Grosjean a trecut cu uşurinţă de Raikkonen la finalul unei linii drepte, însă echipa va avea o discuţie cu ambii piloţi pentru a clarifica situaţia.

"Sunt liberi să concureze, dar este adevărat că ne aşteptam la o manevră mai uşoară. Voi vorbi cu amândoi la Abu Dhabi. Muncim pentru că aceşti băieţi să obţină rezultate, dar există o echipă în spatele lor şi întotdeauna trebuie să se gândească la echipă", a declarat şeful Eric Boullier.

Nu am avut nicio speranţă când am plecat de pe 17. Nu aş fi pariat niciun ban că voi fi pe locul trei.

Romain Grosjean
Pilot Lotus
Incidentul nu l-a făcut însă pe Grosjean să-şi ascundă bucuria pentru locul trei obţinut în India, după ce o greşeală de strategie în calificări l-a forţat să plece doar de pe 17.

"Nu am avut nicio speranţă când am plecat de pe 17.

Cea mai bună strategie pe computer ne-a dat un loc patru. Nu aş fi pariat niciun ban că voi fi pe locul trei. Monopostul a fost din nou la fel de bun că vineri", a declarat el.

La rândul său, Raikkonen susţine că locul şapte relativ modest din cursă a avut drept cauză principală problemele cu frânele.

"În primele 20 de tururi abia am avut frane, pentru că se încălzeau foarte mult şi de fiecare dată când mă apropiam de cinema rămâneam fără frâne. În cele din urmă am pierdut şi pneurile. Este foarte dezamăgitor", a explicat finlandezul.

Conflictul de la Lotus a apărut la numai câteva săptămâni după cel din Coreea de Sud, când Lotus a refuzat să-i ordone lui Raikkonen să-i cedeze poziţia lui Grosjean, în ciuda apelurilor repetate ale francezului. 

Comentarii (17)

  • :))))
    "de fiecare dată când mă apropiam de cinema rămâneam fără frâne".
    Chiar ca acest sezon a fost ca un FILM vazut la CINEMA :)))
    Vettel pentru a 4-a oara consecutiv campion mondial si, daca ceva spectaculos nu se va intampla in 2014 odata cu trecerea la noul regulament tehnic, tare mi-e ca dominatia Red Bull cu greu va putea sa fie oprita.
    7 8
  • De fapt,Kimi i-a spus lui Permane sa nu mai tipe la el,completand apoi ca se va feri cand va avea ocazia,dar nu acolo,intr-unul dintre virajele rapide. :)

    http://www.youtube.com/watch?v=pTZSnqPp2NU
    20 7
  • ATAT STIU SA FAC, SA INCURC SAU SA MA INCURC :))
    8 34
  • sa ma vedeti la anu:)))))
    7 31
  • in ritmu' asta ramai fara ficat pana la anu':))
    2 23
  • @ kimi
    Cati prosti intra pe acest site sa denigreze si sa jignesca un om care a facut ceva cu viata lui,un om cu o cariera, un campion mondial.... Cati retardati are tara asta!!!
    34 3
  • GrosJan
    daca e cum zise Alexandra1710 atunci bai automarket voi cam dezinformati!!! O sa fiu mai sceptic la ceea ce citesc pe aici. E cale lunga de la "sa nu mai tipe la el in virajele rapide" si "sa nu mai tipe la el SI il las sa treaca dar nu intr-un viraj rapid"
    15 2
  • Numai sensibili pe site-ul asta. Parca e vreo biserica unde nu trebuie sa radem. Daca faci o gluma si spui ca Lauda seamana cu un personaj din Alien, toata lumea considera ca iti bati joc. Pai bine, poate pentru unii Lauda e un barbat frumos. Gusturile nu se discuta. Daca spui ca Raikkonen petrece cu multa vodka, iti bati joc. Bine, Kimi bea aghiazma cu alcool. Credinciosilor!

    Sa vedeti la anul ce o sa se imbete Raikkonen si Alonso de suparare ca Ferrari le da din nou o rabla de monopost. Pana acum Alonso s-a imbatat singur cu apa rece. La anul vor trece pe Finlandia, sec. :D
    10 17
  • @ferr1 Una e sa faci o gluma si alta e sa faci un user doar pentru a te amuza pe spatele unor fani.Facand asta, deja nu mai este gluma ci doar flaming. Iti garantez ca amaratul de mai sus are un alt user care posteaza in mod regulat p-aci.
    11 2
  • Kimi spune: " Don't shout there asshole,I'll get out of the way when I'll have a chance,but not during a fast corner".
    15 2
  • Raikkonen face deja jocurile celor de la Ferrari. S-a vazut si in cursele trecute cat de usor il lasa pe Alonso sa treaca sau cand era vorba sa atace, exact ca Ricciardo cu Vettel in India. Vrajeala cu constructia pneurilor. Baiatul stie ca contractul sau consistent de anul viitor platit de Ferrari vin din banii pentur locul 2 la constructori. Chiar daca nu ar fi chiar asa cum zic, atitudinea lui apatica, fara vlaga pe circuit este mai mult decat evidenta de cand a semnat cu Ferrari. Pur si simplu nu doar ca nu mai este motivat, dar este rau intentionat ca Lotus sa nu ii ajunga pe cei de la Ferrari.
    Dar chiar si asa daca Grosjean se claseaza pe locurile 2-3 in cursele urmatoare tot le da peste mufa la cei de la Ferrari.
    5 18
  • Grosjean este un pilot mai rapid ca finlandezul. La inceputul anului a avut o masina diferita de cea a lui Raik, francezul s-a plans in nenumarate randuri de acest aspect. Acum il surclaseaza constant. Poate si din cauza ca Rai a semnat cu Ferrari.
    3 13
  • @meclada
    Auzi mah, da Mclaren cui naiba ii "da in mufa"? Hai sa-ti spun matematica mea cum sta. Ferrari o ia in freza dar le-o da la fundulet celor de la mclada. Iar Alonso lui Hamilton, Button si Perez. Ca astia au avut treaba cu meclada. Capisci?
    8 1
  • @Mircea Vorbesti prostii prietene. Din cate stiu in cursa din Japonia, Kimi l-a depasit pe Alonso in cursa. Iti inteleg frustrarea ca echipa ta e in cel mai jalnic sezon de la nasterea ei, dar asta nu e motiv sa debitezi ineptii.
    11 1
  • multi scriu doar pt ca pot si atat.o remarc pe alexandra1710 intotdeauna bine informata ,si care puncteaza foarte bine.sunt fan kimi de cand era la sauber ,am postere cu el in toata casa ,pe tel ,pe calc ,oriunde .faptul ca bea nu inseamna nimic,e inbucurator sa vezi pe unul care bea ,se simte bine dar in acelasi timp da clasa unor nulitati absolute si incontestabile ca webber ,massa.etc.kimi este un talent incredibil si dupa parerea mea e cel putin la acelasi nivel cu vettel ,alonso ,hamilton,ordinea puneti o voi
    5 0
  • In primul rand kimi a iesit pe doi in antepenultima cursa ,in ultimele doua este drept mai slab dar,de la asta si pina la acuze de genul "face jocul celor de la ferrari" ..este hilar pur si simplu.
    in ultima cursa (apropo de "rapidul" Grosjean) ,la primul schimb kimi a fost tinut 6.4 secunde la pit stopiar la final in loc sa-l bage a standuri si sa-i schimbe cauciucurile mult mai devreme(cu macar 7 ture inainte de final), l-au lasat sa se chinuie pina in ultimul tur cu niste cauciucuri facute praf.Nu mai conteaza ca a facut record pe tur imediat,apropo de rapiditate.Nu spun ca kimi este vreun sfant sau ca nu face greseli ,dar hai sa nu cadem in ridicol.O sa-l vedem la anul pe "rapidul"grosjean ce mari minuni de vitejie va face.Eu unul nu prea cred dar, ma rog ramane de vazut.
    3 0
  • like.dambian
    Fratilor voi la ce cursa va-ti uitat. Nu vedeti cum il saboteaza Lotus pe Kimi. In India Kimi a schimbat in turul 7 si in turul 59. Poi ce strategie e asta frate, Bullier ala isi bate joc, daca Kimi baga in turul 45 termina pe podium. Plus ca l-a prin pe Hulkember, din nou, care in opinia mea deja face anti-joc.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru