Unul dintre piloţii de rezervă de la Ferrari va concura pentru Haas în 2016

de Daniel Popescu
Joi, 10.09.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Haas a anunţat că unul dintre piloţii de rezervă ai Scuderiei Ferrari, Esteban Gutierrez sau Jean-Eric Vergne, va concura pentru echipă în sezonul 2016.

Unul dintre piloţi va fi un pilot de rezervă Ferrari.

Gene Haas
Proprietar Haas
Haas şi-a dezvăluit parţial planurile pe care le are pentru stabilirea liniei de piloţi pentru 2016, sezonul în care va debuta în Formula 1. Potrivit proprietarului Gene Haas, unul dintre piloţii de rezervă ai Scuderiei Ferrari va concura pentru echipă ca parte a parteneriatului tehnic pentru motoare şi alte componente.

"Unul dintre piloţi va fi un pilot de rezervă Ferrari şi căutam în continuare un pilot experimentat de pe grila de start. Nu vrem debutanţi", a declarat el citat de publicaţia Autosport.

În prezent, piloţii de rezervă ai Scuderiei Ferrari sunt Esteban Gutierrez şi Jean-Eric Vergne, iar primul dintre ei are cea mai bună şansă să obţină postul.

Între timp, şeful Guenther Steiner a exclus varianta de a angaja un pilot de naţionalitate americană, tocmai din cauza faptului că aceştia nu au experienţă în Formula 1. "Nu există nimeni în acest moment.

Da, sunt piloţi în GP2 şi Formula 3, dar este dificil pentru ambele părţi să ai un debutant într-o echipă nouă. Potenţialul ca un astfel de parteneriat să eşueze este foarte ridicat", a precizat el.

Principalul favorit dintre piloţii experimentaţi este Romain Grosjean, al cărui viitor la Lotus este incert în contextul în care Renault întârzie achiziţionarea echipei. 

Via Autosport, Reuters

Comentarii (1)

  • Gutierrez batea pe toata lumea in Formula BMW, inclusiv pe Sechelariu, insa apoi nu a mai impresionat. Clar Vergne este la un nivel superior. Cu toate astea bani lui Carlos Slim vor conta probabil...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru