USF1 ar putea utiliza motoare Cosworth

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.04.2009
Echipa americana de Formula 1 care va debuta in sezonul 2010 analizeaza posibilitatea de a utiliza motorul unic furnizat de compania Cosworth.

Una dintre principalele preocupari ale echipei USF1 in perspectiva primului sezon competitional in Formula 1 este gasirea unui furnizor de motoare pentru viitorul monopost.

Pana in prezent, sefii team-ului au sustinut ca vor purta negocieri cu toti cei 5 constructori implicati in Formula 1, insa acestia au dezvaluit vineri ca iau serios in calcul varianta Cosworth.

Compania Cosworth a castigat dreptul de a construi motorul unic dorit de FIA pentru sezoanele 2010-2012, astfel ca alegerea pare una viabila pentru o echipa proaspat lansata in Marele Circ. "Decizia referitoare la motoare face parte din intreaga renastere prin care Formula 1 trece in prezent. Motorul Cosworth este cu siguranta o propunere atractiva. Este omologat, iar baietii au facut o treaba buna cu Red Bull Racing pana cand Red Bull a trecut dintr-o data pe Renault. Ideea de a lucra cu o compania mica specializata se potriveste cu operarea unei echipe precum a noastra", a declarat Peter Windsor, directorul sportiv al echipei, pentru publicatia Autosport.

Intrebat daca Cosworth reprezinta optiunea preferata, Windsor a replicat: "Nu as spune preferata, dar cu siguranta este o optiune pe care o analizam foarte, foarte atent".

Numele echipei americane reprezinta de asemenea o alta problema, intrucat oficialii echipei au fost instiintati ca nu pot utiliza acronimul F1 din cauza implicatiilor legate de marcile inregistrate.

Pana in prezent s-a vehiculat ca numele echipei va fi USGPE (United States Grand Prix Engeneering), insa Windsor a dezvlauit ca nu a fost luata inca o decizie finala in acest sens. De asemenea, este posibil ca numele echipei sa fie USF1 Team, dupa modelul Renault F1 Team sau Williams F1 Team.

Via | Autosport

Taguri: USF1

Comentarii (2)

  • ...
    "Intrebat daca este Cosworth reprezinta optiunea preferata " ??!? :-)
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Cosworth
    Parca erau in faliment acum catva timp :)))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru