USF1 va avea doi piloti americani

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.05.2009
Ken Anderson, directorul tehnic al Team USF1, vorbeste despre progresele inregistrate de echipa pentru participarea in sezonul 2010 al Formulei 1 si admite ca echipa va avea doi piloti de nationalitate americana.

In cadrul unui interviu acordat publicatiei Autosport, Anderson a dezvaluit ca numele oficial al echipei americane care isi propune sa concureze in Formula 1 va fi Team USF1.

Desi s-a speculat ca echipa si-ar putea schimba numele in USGPE, Anderson a dezvaluit ca americanii nu pot utiliza particula "F1" pana in momentul in care se vor inscrie in competitie, ulterior urmand sa adopte numele oficial de Team USF1.

Americanul spune ca echipa studiaza in prezent 6 versiuni pentru viitorul monopost care ar putea fi lansata pana la finalul acestui an. "Avem 6 iteratii diferite pentru masina in CFD si incercam sa stabilim sasiul, motorul si cutia de viteze. Asteptam doar ca regulile sa fie finalizate. In prezent suntem in faza de proiectare. Vom incepe constructia monopostului la sfarsitul lunii iunie, iar apoi ultimul lucru este sa angajam oameni pentru echipa spre finalul anului", a declarat Anderson.

Oficialul USF1 sustine ca nu a decis inca daca echipa va concura cu un buget de maxim 40 de milioane de lire sterline, asteptand o decizie finala in privinta limitei din partea FIA.

In ceea ce priveste linia de piloti, Anderson sustine ca va lua in calcul numai piloti americani.

"Vorbim cu mai multi piloti in acest moment. Sunt mai multi piloti americani de valoare, iar un exemplu este Josef Newgarde, care a castigat prima sau a doua cursa din competitia Formula Palmer Audi fara sa mai fie in vreo masina pana atunci. Mai este si Alexander Rossi, care a castigat BMW World Finals, sau Jonathan Summerton, care a castigat o cursa de A1GP".

"Avem nevoie cu adevarat de doi piloti americani daca vrem ca echipa sa mearga. Avand baza in Oxfordshire lucrurile nu ar merge bine daca am avea cativa brazilieni. Americanii sunt acolo - sunt 370 de milioane de oameni in Statele Unite si daca ne gandim la ce ne-a stat in minte, in general ne descurcam destul de bine", a mai precizat Anderson.

Inscrierile pentru editia 2010 vor avea loc in perioada 22-29 mai, insa in prezent situatia este complicata de scandalul dintre constructori si FIA pe tema regulamentului tehnic pentru anul viitor.

Via | Autosport

Taguri: USF1

Comentarii (2)

  • NeoGalaxy
    @Piloti Americani...
    Da sigur va trebuie piloti americani. Si in 20 de ani tot pe locurile 19 si 20 o sa fiti cu piloti americani. Ce comedie o sa fie :))))
    0 0
  • USF1
    mai ma lasi......!!!!!!or sa vina arogantii astia la noi,si usor usor or sa doreasca propriul regulament!!!!personal ma apuca cu rau si dezgust!!!!!sper ca nu sun singirul!!!LET'S BURN SOME RUBBER!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru