Versiunea iniţială a motorului Renault pentru 2015 nu va aduce îmbunătăţiri majore

de Daniel Popescu
Marti, 18.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault nu va reuşi să introducă îmbunătăţiri majore pentru motor în versiunea iniţială pentru sezonul 2015, potrivit unor informaţii din presă internaţională.

Esential 75 de cai putere este deficitul motorului Renault comparativ cu Mercedes
Renault a făcut presiuni împreună cu Ferrari pentru ca Mercedes să accepte dezvoltarea motoarelor în timpul sezonului, prin posibilitatea de a schimba anumite componente şi în luna iunie a fiecărui sezon.

Cei trei constructori nu au ajuns la niciun acord în această privinţă, element care ar putea afecta semnificativ competitivitatea celor de la Renault în sezonul următor.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de jurnalistul britanic Adam Cooper, versiunea iniţială a motorului Renault pentru sezonul 2015 nu va beneficia de îmbunătăţiri majore comparativ cu cea din acest an, chiar dacă designul va suferi schimbări importante. În schimb, nu este cert nivelul de îmbunătăţiri pe care îl vor putea aduce cei de la Ferrari.

Informaţiile despre situaţia dificilă în care se afla Renault au apărut în contextul pregătirilor pe care cei de la Caterham trebuie să le facă pentru sezonul 2015.

Din cauza procesului de insolventa şi a concedierii unui număr de 230 de angajaţi, Caterham este în întârziere cu dezvoltarea monopostului pentru sezonul 2015.

Tocmai de aceea, una dintre propuneri a fost ca echipa să folosească şasiul din 2014 şi motorul Renault de specificaţie 2014, pentru ca inginerii să nu mai fie nevoiţi să aducă modificări de design pentru componentele interne. Totuşi, regulamentul FIA prevede ca un constructor poate omologa o singură versiune de motor pe sezon, astfel ca Renault a solicitat permisiunea Consiliului Mondial al FIA de a furniza celor de la Caterham o versiune omologată în acest an.

Via Adam Cooper

Comentarii (5)

  • lasa fratelo...vine Mclaren cu motoare honda pe aburi :)) spera sa bata mercedes si FERRARI...cica...astia sunt cu ani lumina peste HONDA
    4 9
  • daca honda nu vine cu ,, altceva ,,o sa fie tot o plictiseala mercedes ,,bravo lor ,,
    7 0
  • Japonezii stiu sa faca motoare. Am avut o HONDA Accord, motorul o bijuterie, caroseria cam lasa de dorit.
    0 6
  • Eu zic sa nu subestimam in halul asta Honda. La MotoGP fac legea. Sunt motoarele foarte diferite, dar tot motorsport e.
    1 0
  • Daca revine si Ford in F1 am aa in sfarsit toti cei care stiu sa construiasca motoare pentru aceasta competitie. Revenirea Honda este un lucrupozitiv si am incredere ca daca regulile se vor indrepta in directia corecta atunci vom avea din nou un spectacol interesant. Bravo Mercedes pentru un motor si o integrare in sasiu foarte bun dar a nu se uita resursele imense si timpul e dezvoltare mult mai lung decat oricare alt constructor. Inghetarea imediata a motoarelor a fost o foarte mare greseala si sincer nu stiu cum o sa fe reparata fara a gresi fata de Mercedes(ei au jucat dupa reguli), spectatori(care nu au nici o vina si totusi vor spectacol) sau ceilalti motorist care isi strica imaginea datorita unor reguli stupide.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru