Verstappen și Bottas, cei mai rapizi în antrenamentele din Abu Dhabi: Hamilton a revenit la Mercedes

de Daniel Popescu
Vineri, 11.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen și Valtteri Bottas au fost cei mai rapizi în antrenamentele libere de vineri de la Abu Dhabi. Lewis Hamilton a revenit la Mercedes și a ocupat locurile cinci și doi în cele două sesiuni.

Marele Premiu de la Abu Dhabi a început vineri și l-a avut în prim-plan pe Mick Schumacher, care a debutat în Formula 1 la Haas și a ocupat locul 18.

Între timp, piloții de top și-au început programul obișnuit de teste, iar Max Verstappen a fost cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:37.378.

Pilotul celor de la Red Bull Racing a fost urmat de Valtteri Bottas de la Mercedes, în timp ce următoarele două locuri au fost ocupate de Esteban Ocon (Renault) și Alexander Albon (Red Bull).

Sesiunea a marcat însă și revenirea lui Lewis Hamlton după absența din etapa precedentă. Vindecat de Covid-19 și cu două teste negative, britanicul a primit acordul de a concura în Abu Dhabi și a ocupat locul cinci în prima sesiune, la peste 1.3 secunde în urma liderului.

În a doua sesiune, a fost rândul celor de la Mercedes să-și demonstreze abilitățile. Cel mai rapid a fost Bottas, care a fost cronometrat cu 1:36.276, iar Hamilton a fost al doilea la numai două zecimi în spate.

Red Bull a completat clasamentul prin Verstappen și Albon.

Ferrari a avut o prestație modestă în amnele sesiuni: Charles Lerclerc a ocupat locurile 12 și opt, iar Sebastian Vettel pozițiile 14 și 15.

Calificările pentru Marele Premiu din Abu Dhabi sunt programate sâmbătă de la ora 15:00. Leclerc va fi penalizat cu trei poziții pe grila pentru coliziunea cu Sergio Perez din cursa precedentă. În plus, Perez și Kevin Magnussen vor începe cursa din spatele plutonului după ce au fost penalizați pentru schimbarea unor componente ale unității de propulsie.

Cursa este programată duminica la ora 15:10.

ABU DHABI: REZULTATE ANTRENAMENTE 1:

ABU DHABI: REZULTATE ANTRENAMENTE 2: 

Comentarii (3)

  • bravo, kimi!
    9 0
  • il preferam pe Russell in locul lui Hamilton...
    5 4
  • Inseamna ca va semna cu Mercedes, altfel era iar Russell, ceea ce as fi vrut. Totul e despre bani si politica - cum sa se termine campionatul - in artificiile de pe Abu-dhabi - fara Hamilton pe podium ?! Intrebarea e daca il va ajuta pe Bottas, sau isi va face propria cursa cu final aurit.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru