Verstappen relansează lupta pentru titlu: pilotul Red Bull a obținut pole position-ul în Ungaria în fața lui Bottas și Hamilton

de Daniel Popescu
Sambata, 03.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Max Verstappen a obținut pole position-ul pe circuitul de la Hungaroring și a relansat lupta pentru titlul mondial după ce i-a învins pe cei doi piloți Mercedes, Valtteri Bottas și Lewis Hamilton.

Red Bull Racing a confirmat indiciile oferite în antrenamentele de vineri și a obținut pole position-ul pentru Marele Premiu al Ungariei prin Max Verstappen.

Olandezul a fost cel mai rapid în sesiunea de calificări după ce a fost cronometrat cu 1:14.572 și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de Valtteri Bottas, care a fost mai lent cu numai 0.018 secunde.

Lewis Hamilton a fost nevoit să se mulțumească doar cu locul trei, la aproape două zecimi în spatele liderului.

În condițiile în care depășirile sunt foarte dificile pe circuitul de la Hungaroring, Verstappen are mari șanse să obțină a treia victorie în ultimele patru curse și să relanseze astfel lupta pentru titlul mondial. În prezent, Hamilton are un avans de 63 de puncte în clasamentul general.

Între timp, Ferrari nu a contat în lupta pentru pole position, întrucât Charles Leclerc și Sebastian Vettel au terminat doar pe locurile 4 și 5 la peste o jumătate de secundă în spatele lui Verstappen. 

Pierre Gasly va lua startul de pe poziția a șasea din fața cuplului McLaren format din Lando Norris și Carlos Sainz, în timp ce Romain Grosjean (Haas) a fost mai rapid decât Kimi Raikkonen și va pleca de pe locul 9. 

Renault a avut o nouă evoluție modestă în calificări, cu ambii piloți eliminați înainte de Q3.

Nico Hulkenberg a stabilit doar al 11-lea timp, în timp ce Daniel Ricciardo a fost eliminat încă din prima parte a calificărilor și va lua startul doar de pe locul 18. Rezultatul australianului este justificat parțial de faptul că pilotul Renault nu a putut efectua un ultim tur rapid de circuit din cauza faptului că Sergio Perez nu i-a oferit suficient spațiu pe traiectoria ideală.

Toro Rosso a obținut locurile 12 și 13 pe grila de start, în timp ce Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) va pleca de pe 14 din fața lui Kevin Magnussen (Haas).

George Russell a produs o frumoasă surpriză după ce a obținut locul 16 pentru Williams, o performanță peste așteptări pentru o echipă abonata la ultimă linie a grilei de start. În schimb, coechipierul său Robert Kubica a fost cel mai lent în calificări.

Marele Premiu al Ungariei va avea loc duminică cu începere de la ora 16:10.

Ungaria - Rezultate Calificări: 

Comentarii (17)

  • Steaua lui Verstappen incepe sa straluceasca din ce in ce mai mult. RBR s-au apropiat foarte mult de Ferrari si Mercedes. Probabil sunt chiar in fata italienilor cu dezvoltarea masinii.
    McLaren a devenit sigur a patra putere...sper ca la anul sa creasca si mai mult.
    Undeva in departare un anumit spaniol se uita cu......si aici poate sa puna fiecare ce vrea in locul punctelor, atat la McLaren cat si RBR cu hulitul GP2 engine.
    Alta parte imbucuratoare vine de la Williams care nu mai sunt cei mai prosti din curtea scolii cursa de cursa.
    Sper ca maine sa avem o cursa frumoasa.
    12 8
  • Umbla vorba ca "anumitul spaniol" se intoarce in F1.
    3 1
  • Neutru
    Toți sperăm,dar nu toți vom fi mulțumiți,indifernt de rezultat.Frumosul e un termen relativ.Nu va ploa și dacă se formează trenulețul clasic,va fi frumos?
    5 3
  • vitzelule
    sa se uite un anumit spaniol ca vitzelul la poarta noua, ca el nu stia nici sa dezvolte masini bune nici sa le piloteze; stia doar sa se vaite
    0 4
  • Sunt fan Ferrari de cand ma stiu, insa e dureros sa vezi cat de prost au mers in ultimii ani...
    Daca inainte stiam inca de la inceput ca podiumul o sa fie rosu, acum ma mir cand mai ajunge cate unul pe podium. Masinile parca nu sunt ce trebuie , echipa e tot mai proasta, strategiile tot mai proaste, iar Vettel nu mai e la fel de bun ca atunci cand era tanar.
    Leclerc inca mai are de invatat la plecari, etc... insa e tanar si are foarte mult potential. La anul daca i-as vedea in echipa pe Max si Leclerc ar fi foarte ok, desigur cu o noua conducere Ferrari.
    2 1
  • gp2 engine, gp2 engine
    0 2
  • NUUUUUUU :(((( Offf Lewis.... Come on... Show it to Max that its HAMER TIME tomorow
    9 19
  • Costel
    leclerc poarta toata vina pentru ascensiunea fulminanta a RBR la mijlocul sezonului , cadoul facut de charles lui verstappen in antepenultimul tur din austria generand un boost de incredere echipei austriece care nu putea fi anticipat nicimacar de cel mai infocat fan al energizantelor , cele 70 de tururi is in schimb arhisuficiente pentru a fi convins ca pot oferi ambilor piloti ferrari ragazul necesar pentru a incheia gp-ul pe pozitii in conformitate cu anvergura scuderiei , un dublu podium pentru maranello , cu atat mai mult cu cat hamilton o fost pus la punct temeinic in calificari de un bottas care om vazut cu totii in atatea randuri ca nu detine nicidecum un bagaj profesional cu care sa-si intimideze oponentii iar aceasta carenta a liderului eferer al clasamentului pilotilor merita speculata asa cum se cuvine de concurenta

    forza vettel ! forza ferrari !
    4 5
  • Hai Daniele ca nu s-a relansat lupta la titlu pilotilor doar pt ca RBR a obtinut pole pe un circuit fara viteza.
    14 3
  • Nu stiu daca va castiga Verstappen, insa sper sa fie pe podium. Cel putin la start, mai trebuie exersat. Din cauza pericolului nu-mi plac cursele pe ploaie, insa ca spectacol, da.
    2 0
  • Costel
    *liderului efemer al clasamentului , is cu rugamintea sa-mi acceptati scuzele
    0 5
  • Frumoase calificari, tare as fi vrut ca Mcladele sa fie mai in fata dar sigur sunt pe drumul cel bun, car despre gp2 engine, in acel an mclada chiar avea motor de gp2, sa schimbi 9 unitati de propulsie sa fi retrogadat 68 de pozitii la o cursa cred ca spune totul de ce echipament avea honda atunci. Lasand impresiile de cat de buni sunt uni si alti, maine o sa fie dezastru la start. Crashtapen o sa faca ce stie el mai bine, ori la bal ori la spital
    9 4
  • Max s-a maturizat anul acesta, nu a mai facut ping pong la start insa a a avut starturi proaste si de aia! Insa, il vedem cu totii ca e alt pilot.
    7 5
  • Verstappen a demonstrat că este cel mai bun pilot al generației sale. S-a maturizat fata de sezonul trecut , greșește mult mai puțin și poate deveni coșmarul cel mai mare al lui Hamilton în sezoanele următoare. Lupta la titlu , nu cred totuși că e relansată . Ferrari nu are masina de vârf pe acest circuit , iar persoanele care cred că Leclerc este vinovat pentru haosul de la italieni greșesc foarte tare. Monegascul e în primul an la o echipă mare si s-a dovedit de multe ori mai rapid decât Vettel . Nu m-ar mira să fie în fața germanului la sfârșitul campionatului. Sa sperăm că Verstappen si Leclerc vor schimba fata F1 , mai ales că au potențial să facă asta.
    3 2
  • Honda nu mai e cea fost si era normal sa evolueze, trolii sunt troli, ei stiu bine unde e Honda, ideea e alta. Daca Newey cu o singura mutare, cea a aripii fata ajunge in varf, ma gandesc unde vor fi la anul....
    5 1
  • Din pacate nivelul Ferrari...n-au nici piloti care sa faca diferenta iar masina ca dezvoltare e...la pamant.
    5 1
  • mobius
    Ma tem de un acrosaj la start, intre Verstappen si Bottas, ar fi pacat. Parerea mea este ca RBR traieste prin Newey, contributia Honda nu este semnificativa, cu toate ca ceva progrese au facut cu motorul.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru