Vettel: "Este absurd să se acorde de două ori mai multe puncte în ultima cursă"

de Daniel Popescu
Marti, 10.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel a catalogat drept "absurdă" acordarea a 50 de puncte pentru victorie în ultima cursă a sezonului. Red Bull susţine că planul iniţial viza dublarea punctelor pentru ultimele patru etape.

Esential 50 de puncte va primi castigatorul ultimei curse in sezonul 2014
Sebastian Vettel a devenit primul pilot care reacţionează la noua regulă implementată pentru sezonul 2014 al Formulei 1, potrivit căreia punctele acordate în ultima cursă a anului se dublează.

Cvadruplul campion mondial consideră că munca de pe parcursul unui an poate fi ruinată în ultima cursa şi face o paralelă cu acordarea a şase puncte pentru o victorie într-un meci de fotbal în ultima etapă a unui campionat.

"Regula este absurdă şi pedepseşte piloţii care au muncit din greu pe parcursul unui sezon. Imaginaţi-vă că în ultimul meci din Bundesliga (n.r - campionatul german de fotbal) ar fi dintr-o dată de două ori mai multe puncte", a declarat germanul pentru publicaţia Bild.

Regula este absurdă şi pedepseşte piloţii care au muncit din greu pe parcursul unui sezon

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
În plus, Helmut Marko, consultantul celor de la Red Bull, a dezvăluit că planul iniţial al echipelor era ca punctele duble să se acorde nu numai în ultima cursă, ci în ultimele patru etape ale sezonului.

"La început, planul era să se acorde puncte duble pentru ultimele patru curse", a precizat austriacul.

O astfel de regulă ar fi bulversat Formula 1 şi ar fi minimalizat importanta primelor curse.

Practic, piloţii puteau câştiga în ultimele patru curse la fel de multe puncte precum în alte opt etape cu punctaj obişnuit.

Via SkySports

Comentarii (16)

  • GrosJan
    absurd, absurd. Asa se intampla daca nu exista limita de varsta (si) pentru cei de la conducerea F1
    23 5
  • Sa le dea direct lui Alonso ... nu vedeti ca pentru acest sofer se tot freaca regulamentul F1 ? Nu asa se castiga .... jenant, foarte jenant ....
    24 24
  • Daca-l mai critici mult pe Bernie, pe urma se supara pe tine si nu te mai pupa-n dos. Fii baiat cuminte!
    19 25
  • ferr, stai tu linistit ca Bernie nu pe Vettel il pupa-n dos ci pe baietii-n rosu
    27 21
  • @Schumi

    Bernie ii pupa in dos pe toti care-i umpla buzunarele. la momentul de fata RBR si Ferrari ... cand la una cand la cealalata merge cu sfoara cu miere ...

    Dc Ferrari are acel drept de veto (de care tot se vorbeste) ar fi momentul sa o foloseasca!!!
    9 14
  • De curiozitate: cat plateste Abu-Dhabi taxa pentru a se desfasura un MP de F1 acolo? Cred ca aici este raspunsul. Vor ceva mai mult decat ceilalti si au primit.
    10 0
  • GrosJan
    F1 a avut pierderi (sau ma rog, castiguri mai mici) pe acest final de campionat. Bernie se gandeste sa adune cat mai multi bani (pentru el, pentru f1) dar incepe sa nu mai tina cont de cat de aiuristice sunt deciziile pe care le ia pentru asta. Din pacate F1 nu are un concurent serios ca sa conteze mai mult deciziile proaste.
    4 2
  • Soferica de Vetel se plange ca fata mare nedusa. N-are decat sa castige ultima cursa si cu asta basta. F1 nu e fotbal.
    10 19
  • Are dreptate.
    9 6
  • Nu stiu daca pt ferrari sau pt spectacol se dubleaza punctele in ultima cursa, dar mie mi se pare o prostie si inca mai sper ca cineva poate schimba aceasta idiotenie....
    7 0
  • Stimuleaza show-ul, echipele vor fi obligate sa dezvolte pana in ultima etapa,pilotul care va conduce in clasament va avea multa grija pana la final, sigur va fi spectacol pana la sfarsit. Daca e fair? Nu e, dar in F1 ar fi singurul lucru unfair?Vettel se grabeste, daca cumva va beneficia de acest punctaj va fi foarte multumit, la fel ca fanii care acum rationeaza mai putin.
    4 1
  • Si daca la anu in penultima cursa Vetel va avea 101 puncte avans fata de Alfonso oare se va trece la punctarea in + pt fiecare cursa in care a participat marele circar Alf cu cate 5 puncte.Sau ce aberatii o sa mai scoata pentru reusita nr 3 in palmares???
    4 11
  • @csuli82, FIA te va intreba pe tine ce e de facut in acest caz, stai linistit :)
    6 1
  • malasorte
    mai mai...numai fetita vitica se simte atacata...din nou...pai bai imblanzitorilor de vaci...dupa ce ca aveti cea mai competitiva masina faceti pe voi la orice schimbare de regulament ...fiti barbati...doua muieri cu bile vor sofa in 2014...pacat...cred ca echipa are nevoie si de barbati(unul a fost si l-au castrat - Mark W-) in echipa altfel taurul de pe bolid se va transforma in curand in FULGA
    7 5
  • @malasorte:
    stai tu linistit, ca Vettel doar si-a spus parerea. Daca se supara, e campion din Ungaria si atunci in ultima cursa or sa conteze punctele alea duble pentru Ferrari, sa nu-i intreaca Sauber sau Force India.
    4 4
  • @91siunpic06
    Daca se supara vitzelul se schimba regulamentul, din Ungaria. Stim deja piesa. Am mai vazut-o o data.
    4 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru