Vettel: "Raikkonen are nevoie de timp pentru a se adapta"

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 30.11.2011
Sebastian Vettel consideră că Kimi Raikkonen va avea nevoie de timp pentru a se adapta la noutăţile tehnice introduse în Formula 1 în ultimii doi ani.

Revenirea lui Kimi Raikkonen în Formula 1 după o absenţă de două sezoane a fost primită cu entuziasm de fani, care se aşteaptă ca noul pilot al echipei Renault/Lotus să concureze la acelaşi nivel înalt ca şi în sezoanele precedente.

Totuşi, Sebastian Vettel a avertizat că finlandezul va avea nevoie de timp pentru a se acomoda la numeroasele schimbări ale regulamentului tehnic şi îl dă ca exemplu şi pe Michael Schumacher.

"Cu toţii am văzut revenirea lui Schumacher. Schumacher s-a retras când era în top, dar când a revenit (n.r - după trei sezoane) a spus că are nevoie de timop pentru a se adapta. Dacă mă gândesc la monopostul pe care l-am pilotat cu doi ani în urmă s-au schimbat foarte multe lucruri. Este incredibil. Chiar şi pe parcursul sezonului apar noi butoane pe volan. Îmi imaginez că va fi foarte dificil să revină direct la acelaşi nivel ca înainte", a declarat pilotul echipei Red Bull pentru publicaţia franceză 20minutes.

De la retragerea lui Raikkonen din Formula 1 în 2009, în Formula 1 s-au interzis realimentările cu combustibil, s-a introdus sistemul Drag Reduction System (DRS), iar noul furnizor de pneuri este Pirelli.

Via | ESPNF1

Taguri: Raikkonen, Vettel

Comentarii (5)

  • mobius
    culmea...
    De data aceasta mi se pare corecta aprecierea lui Vettel. Sunt multe schimbari care au intervenit in cei doi ani in care a lipsit si in plus nu revine la o echipa de top. Este curios cum viata iti joaca feste, a revenit chiar la echipa pe care o detesta cel mai tare.
    8 10
  • Raikonnen are bani "Cacalau" pe care nu o sa-i poata cheltuii intr-o viata.Pentru el F1 e doar o ocupare de timp...a obtinut ce si-a propus aici:Titlu chiar el a declarat-o.
    8 3
  • Vettel - ai smokina?
    Mi se pare cu nasul pe sus tovarasu Vettel...
    Ia sa-l pui sa concureze el pe Lotus si Kimi pe Redbull..sa vezi cum ii cad aripile...
    Vedeta de carton facuta de tehnologie...suntem satui...gen Schumacher..
    Cunoastem....stilul..
    Daca esti respectuos...nu te da mare..sau minimaliza omul...vorbeste nazistul de un campion mondial..nu de vecinul de la scara...dar de cand e la RedBull..cred ca are si pene pe spate..nu doar aripi...gasca...
    Urat..ce face...
    11 16
  • vettel nr 1
    nu uita
    vettel a demonstrat si la o echipa mica[Toro Rosso] ca se poate...si daca e bun e normal sa fie la redbull si el a participat la dezvoltarea celor de acolo..... esti idiot rau...si nu stiu ce ai de spus aici
    12 7
  • mobius
    dublu campion...
    "Enake" are dreptate, nu Vettel ar trebui sa faca astfel de remarci, chiar daca ce spune el despre revenirea lui Raikonen este prin prisma evenimentelor trecute in mare parte adevarat, este insa o chestiune de bun simt. Sunt de acord si cu sintagma "campion de carton", intr-adevar, Vettel este "un campion conceput in eprubeta". Evenimentele urmatoare o vor dovedi, iar toate aceste lucruri ce tin de educatie si de bun simt sunt taxate de viata, cel mai recent exemplu este Hamilton.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru