Vettel rămâne precaut în privinţa şanselor la titlul mondial

de Daniel Popescu
Luni, 10.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastian Vettel refuză să se considere principalul favorit la titlu după victoria obţinută în Canada, în timp ce Mark Webber remarcă startul excelent pe care l-a avut la Montreal.

Campionatul este lung. Anul trecut am fost într-o situaţie diferită şi am fost capabil să recuperez.

Sebastian Vettel
Pilot Red Bull
Sebastian Vettel a obţinut duminică prima victorie din carieră pe circuitul de la Montreal, la capătul unei curse pe care a dominat-o fără emoţii.

Pilotul echipei Red Bull Racing a admis că a avut parte de o zi grozavă, în ciuda a doua ieşiri în decor suferite pe parcursul cursei.

"A fost important că am avut un start bun, iar apoi am continuat. Am observat că pneurile supersoft se deteriorează, dar cred că am fost la fel de buni ca ceilalţi şi am putut construi un avans. La un moment dat am avut un avans echivalent cu o intrare la boxe şi de aceea a fost mai uşor să controlez cursa. A fost o cursă grozavă şi o treabă perfectă din partea echipei", a declarat triplul campion mondial.

Germanul şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general şi are un avans de 36 de puncte în faţa lui Fernando Alonso, însă preferă să rămână precaut în privinţa şanselor la titlul mondial.

"Campionatul este lung.

Anul trecut am fost într-o situaţie diferită şi am fost capabil să recuperez. Se pot întâmpla multe lucruri, iar în acest stadiu al campionatului mă bucur să mă concentrez pe victoriile de cursă", a adăugat el.

Au existat câteva lucruri pozitive în cursa de astăzi, dar ar fi fost mai frumos să termin mai sus.

Mark Webber
Pilot Red Bull
Spre deosebire de alte curse, coechipierul său Mark Webber a avut un start semnificativ mai bun, însă a terminat pe locul patru după ce a fost depăşit de Fernando Alonso, parţial din cauza unei defecţiuni la aripa faţă survenită în urma unui acroşaj cu Giedo van der Garde.

"Am avut un start senzaţional, dar nu am avut unde să mă duc. M-am dus pe mijloc, dar Valtteri Botta şi Nico Rosberg erau acolo, aşa că m-am dus în partea cealaltă şi am pierdut momentul prielnic. Cu siguranţă am rezolvat problema starturilor, dar până acum nu am avut oportunitatea să arăt cât de bune au fost.

Au existat câteva lucruri pozitive în cursa de astăzi, dar ar fi fost mai frumos să termin mai sus", a precizat australianul, care ocupă locul cinci în clasamentul general cu 69 de puncte. 

Comentarii (10)

  • Stie cineva unde se pot vedea cursele inregistrate?
    2 0
  • iceman
    parțial din cauza aripii față avariate?
    3 0
  • Oricare dintre cele doua greseli puteau fi fatale. Nu a fost sa fie nici de data asta, un abandon datorita unei greseli personale. Vettel e un pilot foarte,foarte norocos. Norocul tine cu cei buni ? Da, de obicei asa este :)
    6 4
  • Pe Webber nu prea-l am eu la inima, da' ce a facut dobitocul ala de van der Garde ma face sa ma intreb daca n-ar fi necesar un examen inainte sa devii pilot de F1...
    5 1
  • Sebastian a fost mereu modest si asa va fi mereu
    8 12
  • Restul curselor il favorizeaza pe Vettel,cu unele mici exceptii gen Silverstone sau Monza si are cele mai multe sanse la campionat,asta daca nu are niste ghinioane cum se asteapta niste baietii care in campionatul trecut spuneau ca isi permit sa mai piarda niste puncte ca nu e nici o problema.ring a bell?
    6 6
  • @marius_kji: Vettel are sanse mai mari sa castige la Silverstone,decat s-o faca la Nurburgring sau la unguri. Monza si Spa-Francorchamps si le impart Alonso si Raikkonen. Dar de la Singapore pana la final,nu prea mai are cine sa-l bata pe Vettel.
    6 2
  • stai sa vedem mercedes poate ca nu si-au dat arama pe fata in canada in privinta pneurilor.... asta este doar o parere.....sper sa ia vettel al 4-lea titlu si sa ajunga la 7 precum schumi ,cu toate ca nu sunt fan vettel.
    4 10
  • Felicitari lui Mark si lui Vettel si nu in ultimul rand inginerilor... sa faci o masina care ia avans aprox. de 25 este o mare realizare.
    2 0
  • fan F1
    numai masina e de Vettel
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru