Video: Cum arată cockpitul parţial închis pentru monoposturi propus de Mercedes

de Daniel Popescu
Joi, 27.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cunoscutul designer Giorgia Piola a realizat un clip video în care prezintă modul în care ar putea arăta monoposturile de Formula 1 cu cockpit semi-inchis.

FIA va efectua în luna septembrie o serie de teste cu soluţii pentru închiderea parţială a cockpitului monopostului de Formula 1, ca măsură suplimentară de siguranţă.

Una dintre cele mai recente propuneri în acest sens a venit din partea celor de la Mercedes şi presupune montarea unor panouri în partea frontală a cockpitului, cu posibilitatea ca pilotul să fie extras rapid din monopost în caz de urgenţă.

Cunoscutul jurnalist şi designer Giorgia Piola a realizat un clip video în care prezintă modul în care arata şi funcţionează sistemul propus de campioană mondială. 

Comentarii (2)

  • Hmmm....sigur s-au analizat toate posibilitatile dar ma intreb oare ar putea exista posibilitatea ca o piesa de expl. o jumatate de aripa fata la un accident la intr-un anumit moment cu sansa 1:1.000.000 sa ramana infipta/blocata sub aceasta protectie langa capul pilotului? Sa ajungi la o descarcerare? La fel ca sansa sa lovesti un un obiect ca si Justin Wilson este 1:n.nnn.nnn dar se poate intampla. Just a thought.
    7 0
  • Singurul accident care il putea preveni ii cel a lui Bianchi.
    In general bucatiile cu care sunt loviti piloti sunt mult mai mici decat cel din cazul lui Wilson. Bucata de arc din cazul Massa trece fara probleme...

    PS: mi se pare doar mie sau reduce enorm de mult vizibilitatea?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru