VIDEO: Cum vei pilota pe ploaie la Interlagos în noul joc F1 2010!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 13.09.2010
Anthony Davidson arată fanilor Formulei 1 cum va arăta o cursă pe poaie la Interlagos în noul joc F1 2010.

Comentarii (18)

  • monza 2010
    unde pot sa vad si eu inregistrarea cursei de la Monza ?
    0 0
  • Schumy fan 4 ever
    http://www.torrentreactor.net/search.php?words=formula1&search=
    0 0
  • F12010
    greu de spus pentru ca nu l-am testat direct. Si tipul iese mereu de pe trasa optima. Oricum imi pare sub batranul Gp4 insa peste toate celelalte ramase: R-Factor, F1 Challenge etc.
    1 2
  • Niculae
    Slabut rau de tot, da arata frumos, dar in rest... nu-mi pun prea multe sperante. Arata ciudat, faptul ca roata dreapta fata pare franata tot timpul, si nu inteleg de ce se intampla acest lucru. Oricum pare foarte arcade si foarte putin simulator cu adevarat.
    0 1
  • detalii minime
    se vede ca a fost jucat cu detaliile la maxim. in replay norul de apa se vede doar in spatele propriei masini, nu si in spatele celorlalte
    1 0
  • @f1zone
    Prietene tu cred ca nu stii ce vorbesti. DAca tu crezi ca GP4 e peste rFactor te inseli amarnic...rFactor este cel mai simulator dintre toate daca pot zice asa, nu exista decat iRacing mai sus decat el, dar asta inca nu are mod pt formula 1.
    1 1
  • @cobra
    pe ce te bazezi ?

    sunt doua componente principale ce definesc un simulator. Am mai spus asta in cateva randuri. Anume: geometria circuitului, si comportamentul monopostului. Sa le luam pe rand:
    1) geometria circuitului este in Gp4 cel mai aproape de circuitul real fata de toate concurentele de pe piata. Iti trebuie ochi si oarece experienta sa-ti dai seama de asta. Ai pe youtube multe filmulete onboard cu F1 real. Asa ca studiu intens si mai vorbim dupa.
    Este foarte important pentru ca studiul amintit sa aiba rezultatul corect ca tu sa stapanesti foarte bine alegerea trasei optime si sa aplici intocmai tehnica de pilotaj. Adica sa faci ceea ce fac pilotii de teste pe simulator. Daca faci asta o sa observi o anumita flexibilitate sau din contra o lipsa de flexibilitate a coardei. La gp4 este cea mai reala. Si la rFactor este destul de buna la cateva circuite. Insa la rFactor sunt anumite circuite de-a dreptul jenant de proaste: Silverstone, Nurburgring. La polul opus sunt Suzuka, Sepang si Interlagos unde le-a iesit mai bine. In plus am convingerea ca la rFactor nu s-au facut masuratori prin GPS asa ca la GP4 sau le-au tratat cu multa superficialitate. La GP4 Geof Crawmond a pus foarte mult accentul pe redarea cat mai corecta a circuitului. Este inca cel mai bun produs din acest punct de vedere. Pacat ca s-a destramat acea echipa extraordinara.

    2) comportamentul monopostului. Aici nici nu are sens sa discutam fara a avea un volan cu force feedback bun. Am folosit mai multe insa cele din marca Logitech mi se par cele mai bune. Deci daca ai pilotat asa cum am spus mai sus pe simulatoare apoi te sui intr-un cart si faci acelasi lucru ... o sa gasesi cea mai buna (de departe cea mai buna) asemanare cu GP4 in special pe ploaie. Si in GP4 si cu kartul exista acea senzatie ca stai pe o suprafata, modul in care pare sa alunece pneul (repet mai ales pe ploaie) si felul in care reactioneaza volanul.
    Bine, o sa spui acum ce are a face kartul, noi vorbim de F1. In primul rand nu m-am urcat intr-un monopost, nu neaparat F1, si foarte probabil nici nu o sa o fac. Dar in karturi vei gasi cea mai buna asemanare cu un monopost de curse dintre toate variantele pe care le ai la dispozitie. Si asta nu pentru ca o spun eu ....

    Trebuie sa stii ca m-am referit la GP4 jocul original si nu la prelucrarile ulterioare. Acestea cu toate ca sunt in continuare destul de bune au pierdut (depinzand de varianta) din fidelitatea redarii intocmai a circuitului pe care Geof a pus mare pret.

    ps: exista o interfata grafica de construire a circuitelor de Gp4 dupa propria imaginatie. Daca te intereseaza spune-mi. Bineinteles ca nu vei reda circuite reale prin combinatia cu Google Earth asa cum se vehiculeaza. Iti lipsesc masuratorile cu Gps, importante mai ales la diferentele de nivel.
    0 0
  • @f1zone
    interesanta abordare din partea ta, ma bucur ca ti-ai gasit timpul sa explici toate treburile astea. Cat despre jocurile ce abordeaza tema f1 am o vasta experienta,m-am suit si intr-n kart, deci poti sa spun ca sunt in tema. Incepand cu f1 challenge 99-02, Gp4 am trecut apoi la rFactor si nu m-am mai desprins de el din multe motive. Si chiar daca este un joc facut in 2004, rfactor ramane deocamdata cel mai bun simulator, si asta nu o afirm eu ci oameni care se ocupa toata ziua cu asta.Poate ai timp sa urmaresti cateva filmulete aici http://www.youtube.com/simracingtonight si apoi poate iti vei schimba parerea. Cat despre F1 2010 daca ai urmarit cu interes toate dev diary ai fi aflat ca redarea circuitelor, a monoposturilor si a balansului intre simulation si arcade a fost facuta pt ai multumi si pe cei mai fanatici cunoscatori ai fenomenului. Jocul a fost dezvoltat impreuna cu fostul pilot de F1 Anthony Davidson. Pt mai multe detalii te invit sa citesti aici http://www.virtualr.net/category/f1-2010/
    0 0
  • si inca ceva
    Pana nu vom pune mana pe joc chiar nu avem nici un drept sa il judecam. Putem vorbi despre grafica, interfata, sunet, etc dar sa nu ne pripim sa vorbim despre fizica.
    1 1
  • @cobra
    am spus ca e greu de dat un verdict in ce priveste F12010 pentru ca nu l-am testat direct. Totusi in legatura cu geometria circuitului -lucru esential- iti poti face o idee destul de clara.

    Sunt oarecum nelamurit ce inseamna la tine vasta experienta. Eu as defini experienta ca totalul de informatie utila cu care te alegi in final si nu neaparat timpul total de atentie acordat unui domeniu desi nimic nu se face peste noapte.
    Deci, poti sa-ti pierzi vremea cat vrei pe simulatoare multi fac asta. Mr. Anthony Devidson este doar o buna reclama a jocului si nimic mai mult. Tu chiar crezi ca mergea asa de prost (bine daca macar este el cel care a pilotat in filmuletul de mai sus) daca ar fi fost el cel cu care s-a dezvoltat softul ?
    Revenind la experienta ta as fi foarte interesat sa detaliem stilurile proprii de pilotaj (in masura in care exista), deci ce ar fi sa revii cu mai multe informatii despre felul in care vezi fenomenul ?
    Te-ai suit intr-un Kart.... Daca erai atent nu m-am referit doar la urcarea in Kart. Tu ai simplificat asa. Trebuia sa te sui si sa pilotezi nu sa conduci. As presupune ca ai facut asa insa tu nu intelegi importanta fidelitatii geometriei circuitului. Acesta iti asigura o coarda realista si de aici abia atunci poti simula un pilotaj. In RFactor pe multe circuite coarda este aproape fixa. Ti-am dat si exemple. La Silverstone e o treaba facuta in scarba.
    Cateva filmulete pe net (mare parte reclame - de interese financiare) nu o sa-mi schimbe idei construite pe o mult mai buna si realista abordare.
    Subliniez inca o data pentru ca este foarte important: ca sa faci o apreciere corecta trebuie sa stii tehnica de pilotaj din punct de vedere teoretic si practic. Nu trebuie sa fii campion. Daca abordezi problema asa cum trebuie si scoti niste timpi relativ buni e in regula. Nu e deloc ceva complicat, deci nu ma acuza ca ma dau ... este doar ceva tabu.
    0 0
  • Codemaster F1 2010
    Salut
    In primul rand nu are rost sa tragem sugestii pareri si alte celedespre acest joc, pentru ca inca nu s-a testat .
    In al doilea rand consider ca Rfactor va ramane un simulator folosit pe viitor si este stabil in cursele online de F1. Tin sa argumentez ca Rfactor va relansa o noua versiune mult mai eficienta dar trebuie sa mai asteptam .
    0 0
  • putin divertisment
    ar fi comic de vazut filmul animat in care personajul principal targe de o sugestie. Altfel ar fi stat lucrurile daca era vorba de o concluzie ..
    Poate ca suna fancy sa spui ca e prematur sa 'aici actiune'.... in general. Nu ca ar fi cazul aici insa uneori poti sa-ti dai seama ca nu are cum sa fie gustos un rh indiferent de modul de preparare si asta chiar inainte sa verifici. Deci sunt cazuri si cazuri.
    In al doilea rand, in acelasi film animat acelasi personaj tine sa argumenteze insa uita sa o faca. Poate a vrut sa precizeze de fapt. Iar considerentele sunt prognoze personale si atat. Iarta-ma personaj principal doar daca consideri ca ai avea de ce. Am avut pe varfurile degetelor si nu m-am putut abtine.
    0 0
  • Razvan
    F1 zone...tin sa te contrazic. A.Davidson nu e doar o buna reclama jocului(sigur ca e)dar a si ajutat foarte mult la implementarea unor aspecte care tin de comportamentul masinii pe circuite ,aspecte care tin de fizica si multe altele.
    Jocul nu a fost dezvoltat ca un simulator 100%,dar nici un arcade nu l putem considera.
    Apropo de ce inseamna un simulator,uitati-va la acest film(pentru cine are rabdare)si poate o sa intelegeti mai bine ce inseamna un simulator si ce inseamna un arcade.

    http://channel9.msdn.com/posts/Charles/Brian-Beckman-The-Physics-in-Games-Real-Time-Simulation-Explained/
    0 0
  • Razvan
    ***A.Davidson nu e doar o buna reclama jocului(sigur ca si asta putem considera)**** asta am vrut sa zic mai sus.
    0 0
  • @razvan
    multumesc pentru interventie. Nu am putut sa urmaresc linkul intrucat da eroare. Voi incerca mai tarziu sau poate este linkul incomplet, caz in care rog corectare din partea ta.
    Acum, se pot spune multe referitor la diferenta intre simulator si arcade, multe spuse de dezvoltatori de jocuri altele de consumatori.
    Punctul meu de vedere eu cred ca l-am expus destul de clar dar sunt convins ca putini au rabdare sa urmareasca tot cu atentie. Nimic de condamnat daca este asa insa se schimba treaba daca ulterior apar cu critici ....
    Eu nu cred ca cineva care nu stie sa piloteze poate sa-si faca o parere pertinenta intrucat nu stie ce ASTEPTARI sa aiba de la simulator. Asta dincolo de toate explicatiie high-tech ale dezvoltatorului. Eu le folosesc toate simulatoarele la care am avut pana acum acces, fiecare are ceva ce nu au celelalte. Insa Gp4 este mai bun din motivele deja expuse.
    0 0
  • @razvan
    Folosirea pilotilor la crearea de simulatoare este politica lui Codemasters. Si cu Toca s-a facut acelasi tam-tam, ca s-au investit milioane de dolari cu piloti s.a.m.d, si poate ca asa si a fost insa ai vazut ce a iesit ....
    Cum bine observa cineva mai sus, roata se blocheaza intr-un mod ciudat. Poate ca unii sunt multumiti, dar eu din ce am putut sa deduc din filmulete ma asteptam la mai mult pentru anul 2010. Sau poate ca s-a atins un prag ...
    0 0
  • @f1 zone
    Anthony Davidson nu e un nimeni in lumea pilotilor. A castigat weekendul trecut o cursa la silverstone in lemans series si vreo 3 ani la 24 h la LeMans. A fost alaturi de dezvoltatorii jocului de mai bine de UN AN si totul s-a dezvoltat dupa feedbackul primit de la el. Daca piltoul e foarte multumit de acest joc, cine suntem noi (in speta chiar tu) sa criticam in acest fel?
    0 0
  • sa continuam,
    @cobra
    Stii ce fac eu cu parerea unuia platit sa isi spuna "parerea" ? Cam ce ar trebui sa faci si tu. Dar este adevarat ca simulatoarele pentru PC actuale sunt mult mai mult decat ce cred cei care nu au deloc de-a face cu asa ceva si privesc fenomenul de pe margine.
    Eu nu o sa mai reiau explicatiile deja date dar poate mai descoperi ceva nou in "discutia" mea cu razvan. Pot sa spun ca sunt convins ca s-a tinut cont de feedback-ul primit de la Davidson doar partial intrucat s-a facut un compromis intre puritatea fizicii masinii si posibilitatea consumatorilor de a manevra masina. Interesele financiare pe primul loc. Din pacate. O spun cu mare regret.

    @razvan
    am reusit sa folosesc cu succes linkul dat. Nu a fost nevoie de rabdare sa urmaresc integral interviul respectiv. Curiozitatea a facut totul. Asa cum ma asteptam, Grand Prix Legends este un produs de referinta pentru fizica sa. Inca ma distrez de minune cu el, si nici nu voi renunta la el. Cu toate acestea, cu toate ca simularea fizicii este foarte buna, poate el sa simuleze o cursa, un tur realistic de circuit ?

    Aici raspunsul e NU. Nu pentru ca circuitele sunt de foarte slaba calitate. Nu exista acea flexibilitate a coardei de care am mai spus si care vine doar dintr-o foarte mare fidelitate a redarii circuitului. E greu de explicat ce inseamna aceasta,
    insa merita mentionat ca un pilot in cursa exact pe acest lucru sta cu ochii (pe coarda) si se asteapta ca aceasta sa se "desfasoare" intr-un anumit mod.
    Daca vrei sa ai parte de simularea unui tur de circuit ai nevoie de ambele lucruri masina si circuit nu doar masina (a se citi fizica). Altfel doar te joci cu masinuta ca in curtea scolii asa cum ma distrez eu cu Grand Prix Legends.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru