VIDEO: FIA testează un nou sistem de protecţie pentru piloţi împotriva accidentelor

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 26.04.2012
FIA a evaluat un dispozitiv montat în faţa cockpitului monopostului care are rolul de a împiedica diverse componete să-l accidenteze direct pe pilot.

FIA continuă eforturile de a identifica o metodă cât mai bună pentru a proteja capul piloţilor de accidente în timpul curselor.

După ce anterior a evaluat posibilitatea de a închide complet cockpitul, forul mondial a testat recent o nouă soluţie: un dispozitiv montat în faţa cockpitului care să obtureze eventualele obiecte care se îndreaptă spre capul pilotului.

Testul realizat de FIA a presupus lansarea unui pneu de 20 kg spre partea frontală a monopostului, iar dispozitivul de protecţie a impedicat cauciucul să-l lovească pe pilot, astfel că obiectivul testului a fost atins.

"În principiu, dispozitivul a făcut o treabă foarte bună. A fost capabil să ţină departe un pneu de capul unui pilot. L-am testat atât prin lansarea acestuia spre centrul monopostului, cât şi dintr-un anumit unghi", a explicat Andy Mellor, consultantul tehnic al FIA Institute.

Totuşi, la fel ca şi în cazul cockpitului închis, soluţia propusă de FIA este doar în stadiu de cercetare, iar în prezent nu există nicio intenţie pentru introducerea acestuia în Formula 1.

"În acest moment este vorba doar despre cercetare, dar avem nevoie de asta pentru a înţelege ce presiuni există la astfel de impacturi.

Nu analizăm aceste componente ca soluţii finale", a adăugat el.

FIA a demarat mai multe cercetări pe acest subiect după decesul suferit de Henry Surtees în Formula 2 în 2009 după ce a fost lovit în cap de un pneu, dar mai ales după accidentul suferit de Felipe Massa în calificările pentru Marele Premiu al Ungariei din acelaşi an.

 

Via | F1Fanatic

Taguri: FIA, siguranta, video

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru