VIDEO: Istoria constructorului BMW in Formula 1

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.11.2009
BMW prezinta cele mai importante evenimente din cadrul participarii sale in ultimul deceniu in Formula 1, ca furnizor de motoare pentru Williams si cu propria sa echipa.

Constructorul BMW si-a luat ramas bun de la Formula 1 prin intermediul unui clip video emotionant, in care prezinta cele mai importante evenimente din ultimii 10 ani.

Germanii au revenit in Formula 1 in sezonul 2000, devenind furnizorul de motoare al echipei Williams pentru o perioada de 6 ani. Alaturi de constructorul german si-a facut debutul in Formula 1 Jenson Button, cel care avea sa devina campion mondial in acest sezon.

Ulterior, ambitiile majore in Formula 1 au determinat BMW sa aiba propria echipa in Formula 1, intentie materializata prin achizitionarea echipei Sauber. Noua BMW-Sauber a debutat in sezonul 2006 si in numai trei ani a reusit sa devina o echipa capabila sa conteze in lupta pentru titlul mondial. Una dintre cele mai interesante secvente din materialul alaturat este un scurt interviu cu Sebastian Vettel dupa ce germanul efectuase primul test din cariera la volanul unui monopost de Formula 1.

Situatia economica a facut insa ca echipa care a lansat in Formula 1 cei mai buni piloti din acest sezon competitional sa se retraga din competitie la finalul anului.

BMW va continua insa implicarea in competitii precum Campionatul Mondial de Turisme sau Formula BMW.

Via | BMW-Sauber

Taguri: BMW-Sauber

Comentarii (5)

  • NeoGalaxy
    @BMW
    Super filmulet si sincer pacat de Sauber BMW. O echipa care a adus multe bucurii fanilor din intreaga lume.
    0 0
  • O echipa de mana a doua...
    Au fost si vor ramane o echipa de mana a doua...
    Isi va mai aminti lumea de ea cum si-au mai amintit si de Montoya si de Jacques Villeneuve...
    0 0
  • ...
    ivanoff nu fii rau...bmw au fost intodeauna o echipa excelenta...le-a venit pieirea din cauza Kers-ului...anul trecut au investit enorm sa-l dezvolte si de masina nu s-au ocupar atat de mult...daca nu era kers-ul cu siguranta soarta acestei echipa nu ar fi fost acesta..pacat..sper ca nick sa-si gaseasca o echipa cat de cat competitiva anul viitor...un pilot de nota 10
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Ivanoff
    Gandeste-te ca sunt in Formula 1 cu echipa lor doar de 4 ani... Au castigat si curse, s-au batut si la titlul, nu sunt chiar niste reusite de aici de colo. Comic este ca cel mai bun McLaren de strada din toate timpurile... are un motor BMW :)))))
    0 0
  • BMW in Formula 1
    ati consumat aerul degeaba in f1, noroc cu wiliams pt acele putine rezultate bune care le ati avut...............voi care va tineti mari si tari cu masinile sport sunteti batuti de cei de la mercedes. Sa recunoastem cu toti ca Mercedesul este cel mai bun .....o marca de lux care bate marcile sport...........
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru