Villeneuve confirmă parteneriatul cu Durango pentru F1

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 21.07.2010
Jacques Villeneuve a confirmat că a iniţiat un parteneriat cu echipa de GP2 Durango pentru a reveni în Formula 1 în sezonul 2011.

Jacques Villeneuve a afirmat recent că intenţionează să revină în Formula 1 în sezonul următor, însă la vremea respectivă a refuzat să intre în amănunte.

Totuşi, presa internaţională a relatat că fostul campion mondial s-a aliat cu echipa de GP2 Durango pentru a-şi realiza obiectivul, iar informaţia a fost confirmată ulterior şi de şeful echipei italiene, Ivone Pinton.

În lumina noilor informaţii, canadianul a decis să confirme la rândul său faptul că a iniţiat un parteneriat cu Durango, limitându-se să afirme că bugetul actual al echipei provine exclusiv din contractele de sponsorizare.

"Există un număr de zvonuri care circulă în acest moment şi creau să clarific lucrurile înainte să scape de sub control. Echipa va fi un parteneriat de tip joint venture cu Durango şi va avea sediul în afară Italiei. Pentru ca lucrurile să fie clare, în acest moment toţi banii provin din sponsorizări coroporative şi nu din partea unor investitori personali", a explicat Villeneuve într-un comunicat de presă postat pe site-ul său de internet.

Declaraţiile sale vin să contrazică ultimele zvonuri din presă italiană, potrivit cărora Al-Saadi al-Gaddafi, fiul în vârstă de 37 de ani al conducătorului Libiei, colonelul Gaddafi, este unul dintre potenţialii investitori.

Nu în ultimul rând, Villeneuve a admis că este complesit de sprijinul pe care îl primeşte din partea fanilor în lumina potenţialei sale reveniri în Formula 1.

"Vreau să le mulţumesc fanilor pentru sprijinul continuu pe care mi-l oferă. Ca întotdeauna, este apreciat la adevărata valoare", a mai precizat el.

Durango este una dintre numeroasele echipe care a aplicat pentru al 13-lea loc disponibil în Formula 1 pentru 2011, cei mai importanţi rivali ai italienilor fiind Epsilon Euskadi şi Stefan GP. FIA va anunţa numele noii echipe care se va alătura grilei de start la sfârşitul lunii iulie sau cel târziu în luna august.

Via | Jacques Villeneuve

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru