Webber: "Nu-i voi simţi lipsa lui Vettel"

de Daniel Popescu
Marti, 06.08.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mark Webber afirmă că nu îi va fi dor de Sebastian Vettel după retragerea din Formula 1 şi susţine că în Formula 1 piloţii ar trebui să poată concura la capacitate maximă.

Esential 5 sezoane este intervalul de timp in care Mark Webber si Sebastian Vettel au fost coechipieri la Red Bull
Mark Webber este la numai nouă curse de retragerea din Formula 1, urmând ca anul viitor să concureze pentru Porsche în Campionatul Mondial de Anduranţă. Pilotul echipei Red Bull Racing afirmă însă că nu îi va fi dor de coechipierul său Sebastian Vettel, cu care a împărţit garajul Red Bull Racing începând din sezonul 2009.

"Hmm, mă întrebaţi dacă îmi va fi dor de Vettel? Probabil că nu prea mult, nu. Cred că într-un mediu competitiv vor exista întotdeauna săgeţi. Există multă istorie între noi doi", a declarat australianul.

Cel mai tensionat moment între Webber şi Vettel în acest an s-a petrecut la Marele Premiu al Malaysiei, atunci când germanul l-a depăşit şi a câştigat cursa în ciuda interdicţiei primite din partea echipei. Întrebat dacă Vettel ar merita pălmuit pentru un asemenea gest, Webber a replicat: "Prietene, tatăl meu spune întotdeauna că nu trebuie să loveşti băieţi".

El a vorbit însă inclusiv despre stilul de pilotaj necesar în acest sezon prin prisma pneurilor Pirelli şi a admis că piloţii ar trebui să aibă posibilitatea să concureze la limită.

"Aşa stau lucrurile acum. Trebuie să învăţăm şi să ne obişnuim, dar trebuie să fii capabili să forţezi. În Formula 1 trebuie să fim tot timpul la limită, sau cel puţin aşa ar trebui să fie", a încheiat el. 

Via GMM

Comentarii (8)

  • hai mai nenea webber, ai o tona de ani in f1, daca la rbr nu ai putut fi pilotul nr.1 in toti acei ani care ai facut parte din alte echipe nu vii cu nicio referinta din care sa reiasa ca esti un pilot de top, sa fim seriosi ...vettel te-a tras dupa el, singura ta carte de vizita in f1 este vechimea.
    13 37
  • X_Zone
    daca tu ai sti macar 10% din ceea ce stie Mark in materie de conducere a unei masini pe asfalt ai fi regele soselelor in Romania. Insa din pacate pentru tine esti doar un detinator de Audi, Mercedes, BMW care au impresia ca masina face tot ceea ce pilotul nu e in stare sa faca. GRESIT!
    Din pacate pentru Mark au fost mult prea multe evenimente care au facut din el un pilot care sa fie secundul lui Vettel. Amintiti-va doar acele celebre "starturi" gresite ale lui Mark (nu cred sa fi fost in istorie pilot care sa plece mai slab in cursa). Verficati, nu e Mark de vina ci echipa!
    21 9
  • Webber
    Normal ca nu ii simte lipsa este invatat in spatele plutonului cu Marussia si Caterham. Incredibil ce jelesc toti afonii dupa Webber zici ca a inventat apa calda si mersul pe jos.
    9 20
  • Mai terminati-va cu Webber! A fost,este si va fi toata viata lui doar un pilot de pluton! Daca nu ajungea la Red Bull, era un fel de Heidfeld,care n-a obtinut nicio victorie in toata cariera lui! Pai tampeniile lui Webber erau sa-l coste titlul pe Vettel in 2010. Sau a uitat de Turcia? Ce plange atat pentru ce s-a intamplat in Malaysia?
    9 18
  • @91Schumi06
    N-am sa sustin ca Mark e un pilot genial,nici nu am sa sustin ca e mai bun decat Vettel.De fapt,desi nu imi place deloc neamtul,trebuie sa admit ca e mai bun decat Webber.Dar raportul dintre cei doi nu este in defavoarea lui Mark atat de mult pe cat pare.
    In 2010 Webber a avut sansa de castiga titlul mondial.L-a pierdut in ultima cursa,atat el cat si Alonso.A fost vina lui ca a clacat intr-un moment extrem de important,dar chiar si asa cred ca a reusit sa demonstreze ca nu a fost doar un pilot de pluton.
    In plus,pana in 2010 nici nu a avut un monopost competitiv cu care sa lupte la titlu.Nici macar pretiosul tau Schumacher nu a reusit sa faca mare lucru atunci cand nu a avut material adecvat.Nici el,nici Senna,nici Mansell,nici Hakkinen,nici mult-laudatul Montoya si defapt niciun alt pilot de F1 care nu a avut material competitiv.
    In final as zice ca Webber a fost un pilot bun care merita sa castige campionatul mondial in 2010.Ca Vettel e mai bun nu contesta niciun om normal la cap,dar nici n-as zice ca Webber e doar un pilot de pluton.
    13 4
  • 1999: Arrows, pilot de teste
    2000-2001: Benetton, pilot de teste
    2002: Minardi
    2003-2004: Jaguar
    2005-2006: Williams
    2007- 2013 Red Bull Racing

    GP Starts: 204
    GP Victories: 9
    Pole position: 11
    Fastest Laps: 16
    Total Championship points: 929.5

    nu a fost/ii chiar un nimeni in drum ...
    12 4
  • singaporezul
    Cred ca acum este constient ca nu la ajutat nici valoarea,nici varsta,nici echipa(sa fim realisti) in duelul pierdut cu Vettel.Si in concluzie Vettel la dovedit si este un pilot mai bun( si asta datorita si lui Mark) .
    11 2
  • @Soxy Nu zice nimeni ca a fost un nimeni pe drum. Dar nici sa il regrete toata lumea de parca a murit sau a fost dat afara. Sunt convins ca Webber a plecat pt. nu a vrut sa prinda anul 2014 cu multiplele schimbari. Are o varsta, Vettel e clar ca are sustinerea echipei nu cred ca mai avea motivatie sa ramana in F1.
    Cei de la Mercedes s-au purtat mai urat cu MSC nu cu mult timp in urma.
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru