Webber şi Kovalainen au căzut la pace în privinţa accidentului

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 28.06.2010
Mark Webber susţine că accidentul de la Valencia a avut drept cauză frânarea prea rapidă a lui Heikki Kovalainen, fapt confirmat şi de pilotul echipei Lotus.

Mark Webber a suferit duminică cel mai spectaculos accident din acest sezon al Formulei 1. Implicat într-un duel pentru locul 17 cu Heikki Kovalainen, Webber l-a lovit din spate pe pilotul echipei Lotus şi a "decolat" efectiv de pe circuit.

După ce s-a rostogolit o dată în aer, monopostul Red Bull a căzut pe pistă şi s-a lovit violent de pneurile de protecţie de pe marginea circuitului. Australianul a scăpat fără niciun fel de rana şi a ieşit singur din monopost, iar la finalul cursei a dezvăluit că principala cauză a accidentului a fost frânarea timpurie a rivalului sau.

"Iniţial, am crezut că Heikki mă va lăsa să trec. Apoi m-am gândit că mi-a închis uşa şi a încercat să facă mici mişcări. M-am întrebat ce vrea să facă şi apoi a frânat cu 80 de metri mai devreme decât frânasem eu cu un tur în urmă, pentru că noile echipe sunt într-o altă categorie. M-a blocat destul de agresiv, dar lucrul care m-a prins pe picior greşit a fost faptul că a frânat devreme.

Totuşi, am avut totul sub control. Poate că Heikki a frânat normal în acel viraj, dar pentru mine a fost o mare surpriză", a declarat australianul.

La rândul său, Kovalainen a admis că principala cauză a accidentului este reprezentată de faptul că a frânat prea devreme în viraj, dat fiind faptul că deţine un monopost lent. Finlandezul a admis că, în situaţia dată, Webber nu a avut posibilitatea să reacţioneze.

"Sunt foarte fericit că Webber este bine. A fost un accident nefericit care nu ar fi trebuit să aibă loc, dar s-a întâmplat. Cred că Webber a fost surprins de cât de devreme am frânat. Era în spatele meu, dar eu mă apărăm, nu era sigur în ce direcţie să meargă şi în acel moment am atins frânele, iar el nu a avut nicio şansă să reacţioneze", a explicat el.

Nu în ultimul rând, Webber a admis că a avut mult noroc că nu a suferit niciun fel de răni în urma accidentului. "Sunt fericit. Mi-am făcut un duş şi mă gândeam: <Amice, ai noroc că eşti într-o singură bucată", a adăugat el.

Via | BBC Sport

Comentarii (3)

  • RB
    deci nu e chiar vrajeala asta cu "Red Bull iti da aripi"... lasand gluma la o parte, bine ca nu are nimic...
    9 0
  • Pacat
    Ca a pierdut puncte importante
    7 1
  • marky
    succesul te ameteste incat se mai intampla sa-ti rupi gatul.bine ca nu la propriu in cazul lui 'MARKY" .Poate cu mai mult respect fata de ceilalti piloti nu se intampla asemenea accidente.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru