Webber: "Spectacolul va avea de suferit in 2009"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 17.02.2009
Mark Webber crede ca noul regulament tehnic va duce la marirea diferentelor dintre echipe si la diminuarea spectacolului in sezonul urmator.

In incercarea de a creste spectaculozitatea curselor prin marirea numarului de depasiri, FIA si FOTA au convenit sa modifice radical regulamentul tehnic.

Principalele schimbari vizeaza regulamentul aerodinamic, prin care se spera ca un pilot sa poata ataca mult mai usor pilotul din fata in cazul in care este mai rapid.

Cu toate acestea, Mark Webber crede ca solutia aleasa de FIA si FOTA nu va aduce rezultatul scontat. "Nu neaparat. Cred ca diferentele de timp dintre echipe vor fi mai mari", a declarat pilotul echipei Red Bull pentru site-ul motorline.cc.

"Daca anul trecut diferentele dintre masini in calificari erau de circa 0.2 secunde, anul acesta probabil ca vor fi patru zecimi. Puteti sa calculati cat de mari vor fi diferentele dupa 3 tururi. Toata lumea spune ca spectacolul trebuie imbunatatit, dar anul trecut au fost cateva curse foarte spectaculoase. Ultimele doua au fost absolut spectaculoase. (FIA) viseaza daca crede ca poate face spectacolul mai bun".

In plus, australianul crede ca daca ar exista foarte multe depasiri Formula 1 ar deveni plictisitoare, asa cum se intampla in prezent in cursele pe oval din Statele Unite ale Americii.

"Nu este foarte incitant daca exista 10.000 de depasiri in fiecare cursa. Trebuie sa existe o provocare. Nu trebuie sa fie usor, altfel este ca in IndyCar".

Webber nu crede insa ca numarul depasirilor din Formula 1 va creste, intrucat cel mai mare obstacol este reprezentat de distantele scurte de franare. "Vom continua sa franam foarte tarziu, iar saptamana trecuta la Jerez nu am fost mult mai lenti decat anul trecut. Exista o limita", a mai precizat el.

Taguri: Webber, spectacol

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru