Bucharest Wheels Arena: ediţia 2014 a festivalului are loc în perioada 13-15 iunie

de Sebastian Toma
Miercuri, 14.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai mare festival auto-moto şi de sporturi extreme din ţară revine în Bucureşti pe 13 iunie. Bucharest Wheels Arena se întinde pe 40.000 de metri pătraţi şi are loc la Romexpo.

Esential 50 de mii de oameni sunt aşteptaţi la Bucharest Wheels Arena.
Bucharest Wheels Arena, festivalul auto-moto şi de sporturi extreme derulat la Centrul Expoziţional Romexpo, are loc şi în 2014, ediţia din anul curent fiind programată în weekend-ul 13-15 iunie. Aflat la a treia ediţie, evenimentul se derulează pe parcursul a trei zile şi trei nopţi pe o suprafaţă de peste 40.000 de metri pătraţi, ceea ce îl face cel mai amplu festival de acest gen. La fel ca în 2012 şi în 2013, expoziţia integrează elemente statice, cum ar fi o expoziţie de motociclete şi automobile modificate, precum şi elemente dinamice, printre care se numără demonstraţii cu maşini de raliu şi de drift, demonstraţii off-road, stunt-riding, karting şi concursuri specifice ale pasionaţilor de automobile modificate. Mai precis, vor exista competiţii de car-audio şi are loc un concurs între toate automobilele expuse pentru desemna vehiculul care are cele mai frumoase jante, cel mai aspectuos compartiment motor, cel mai frumos interior, cel mai aranjat exterior şi cea mai atrăgătoare vopsea.

Chris Pfeiffer, Vali Porcişteanu şi Manu Mihalache promit spectacol la Bucharest Wheels Arena 2013

OFF-ROAD ŞI ENDURO ÎN BUCUREŞTI

În premieră pentru acest eveniment, ediţia 2014 aduce şi un concurs de off-road şi enduro, de tip trial, fiind singurul de acest gen derulat în Bucureşti.

Această parte a evenimentului este organizată împreună cu clubul sportiv GTC MotorSport şi se derulează pe 14 şi pe 15 iunie în zona special amenajată pentru off-road din Complexul Romexpo Bucureşti. Participanţii la această competiţie se luptă pentru premii în valoare de 4.750 de euro, iar evenimentul este separat pe grupe în funcţie de cât de pregătit este vehiculul pentru teren accidentat (standard sau modificat) şi nivelul de experienţă al pilotului: începător sau avansat. Competiţia de off-road din cadrul BWA 2014 este organizată sub egida Comisiei Naţionale de Offroad şi FRAS. Participarea costă minimum 250 de lei pe echipaj, iar premiile cash oferite variază între 200 şi 1000 de euro, în funcţie de clasă.

Competiţia de enduro de la BWA 2014 se va desfăşura în conformitate cu un regulament particular aprobat de FRM (Federaţia Română de Motociclism), va avea o singură clasă, OPEN, un traseu cu lungimea de 700 de metri şi start în bloc pentru participanţi. Înscrierea la competiţia de enduro costă 150 de lei, iar fondul de premiere totalizează 1.600 de euro. Vor fi premiaţi cei mai buni patru piloţi, primul primind un premiu de 700 de euro, în timp ce ocupantul celui de-al patrulea loc primeşte 100 de euro.

Un instantaneu din culisele Bucharest Wheels Arena 2012, la scurtă vreme de la premierea celor mai aspectuoase maşini expuse.

Bucharest Wheels Arena - festival auto, moto şi sporturi extreme pentru trei zile în capitală

Urmareste Automarket
La fel ca la prima ediţie a evenimentului, intrarea costă 20 de lei pe zi, iar un abonament pe tot weekend-ul costă 30 de lei.
Elevii şi studenţii au reducere de 50% la preţul biletului, informează organizatorii. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul oficial al evenimentului.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru