Webber va pleca din pole position in Marele Premiu al Spaniei

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 08.05.2010
Mark Webber va ocupa primul loc pe grila de start de la Barcelona dupa ce l-a devansat cu numai o zecime de secunda pe coechipierul sau de la Red Bull, Sebastian Vettel.

Red Bull Racing a confirmat ca ramane cea mai competitiva echipa din Formula 1 si la startul sezonului european, dupa ce austriecii au obtinut al cincilea pole position din tot atatea posibile in calificarile de la Barcelona.

Mark Webber va pleca pentru a doua oara in acest an de pe prima pozitie a grilei de start, reusind in extremis sa-l detroneze pe coechipierul sau Sebastian Vettel cu numai 0.106 secunde dupa ce a fost cronometrat cu 1:19.995.

Lewis Hamilton (McLaren) s-a plasat pe locul 3 la peste 8 zecimi de secunda in urma australianului, in timp ce Fernando Alonso (Ferrari) a reusit doar un loc 4 in fata propriilor suporteri. Spaniolul va fi urmat pe grila de Jenson Button, actualul lider al clasamentului general.

Noul sasiu pe care il foloseste in Spania s-a dovedit a fi de bun augur pentru Michael Schumacher, care a reusit pentru prima oara sa obtina un rezultat mai bun decat coechipierul sau de la Mercedes GP, Nico Rosberg. Cei doi vor pleca de pe locurile 6 si 8, intre ei intercalandu-se Robert Kubica de la Renault.

Felipe Massa a stabilit doar al 9-lea timp pe circuitul de la Barcelona, in timp ce ultimul loc in Q3 i-a revenit japonezului Kamui Kobayashi, care a consemnat de altfel cel mai bun rezultat pentru BMW-Sauber din acest sezon.

Dupa rezultatele excelente obtinute in debutul sezonului, Force India nu a reusit sa repete performanta si la Barcelona.

Desi echipa a patruns in mod regulat in ultima parte a calificarilor, de data aceasta ambii piloti ai echipei au fost eliminati in Q2. Astfel, Adrian Sutil va pleca de pe locul 11, in timp ce coechipierul sau Vitantonio Liuzzi a fost cel mai lent in aceasta perioada si a stabilit doar al 17-lea timp.

Pedro de la Rosa (BMW-Sauber) va pleca de pe locul 12 din fata lui Nico Hulkenberg (Williams), in timp ce Vitaly Petrov a stabilit al 14-lea timp, insa va fi penalizat cu 5 pozitii pentru schimbarea cutiei de viteze inainte de calificari. Ceilalti doi piloti eliminati in Q2 au fost cei doi echipieri de la Toro Rosso, Sebastien Buemi si Jaime Alguersuari.

Marea surpriza a primei parti a calificarilor a fost eliminarea lui Rubens Barrichello, pilotul echipei Williams fiind la cel mai slab rezultat in calificari din acest sezon.

Asa cum era de anticipat, ultimele 6 pozitii ale grilei de start au fost ocupate de pilotii celor trei noi echipe din competitie: Jarno Trulli si Heikki Kovalainen au terminat pe locurile 19 si 20 pentru Lotus, Timo Glock si Lucas di Grassi au obtinut pozitiile 21 si 22 pentru Virgin Racing, in timp ce cele mai slabe performante le-au obtinut Karun Chandhok si Bruno Senna, pilotii de la Hispania ocupand doar locurile 23 si 24.

Va reamintim ca Timo Glock si Lucas di Grassi au fost la randul lor penalizati cu cate 5 pozitii pe grila de start pentru incalcarea regulamentului tehnic.

Clasamentul complet al calificarilor este disponibil aici.

Marele Premiu al Spaniei va avea loc duminica cu incepere de la ora 15:00, ora Romaniei.

Comentarii (52)

  • RED BULL
    e clar Red Bull ia titlul.Diferenta e prea mare intre ei si ceilalti,poate pe la sf camiponatului sa recuperze din diferenta.McLaren R.I.P,Ferrari R.I.P,Mercedes R.I.P.Doar ambitia lui Alonso mai spala din rusinea Ferarri atat.E inadmisibil ca Red Bull sa fie mai rapida.VETTEL IA TITLUL
    11 15
  • Articol
    E vorba de 106 miimi de secunda. ;)
    http://www.formula1.com/live_timing/live_timing_popup.html
    12 1
  • @All
    Din pacate la asta se zice dominare autoritara...:(
    9 4
  • Cursa
    Victoria de maine e aproape asigurata pentru Red Bull. Au dovedit din nou ca sunt cei mai rapizi si orice ar face celelalte echipe nu ii vor ajunge prea curand.
    Daca din prognoza meteo se anunta iar ploaie maine, sper ca la final tot ei sa fie pe primele doua locuri, doar putin schimbate :P
    2 14
  • Ploaia
    Poate ploua maine si castiga iarasi Button? ;)
    9 14
  • @ndralexandru
    "McLaren R.I.P,Ferrari R.I.P,Mercedes R.I.P " nu ti se pare ca esti cam radical? Da , RedBull are cel mai bun monopost in momentul de fata , dar nu cred ca Ferrari , McLaren sau Mercedes o sa se uite la ei cum iau titul. Plus , s-a demonstrat deja pana acum ca daca iei pole-ul nu inseamna ca o sa castigi si cursa. Si RedBull stie foarte bine asta. Sa speram ca o sa fie o cursa frumoasa maine.

    Si Kobayashi si Schumacher au facut progrese considerabile .Se pare ca noul sasiu este pe placul lui Schumy.

    PS: da, recunosc , sunt fan RedBull.
    21 1
  • red bull
    mai bine de 7 zecimi de secunda, si asta fara gauri in monopost. Meclaren, Ferrari cam in aceeasi oala
    16 6
  • but
    Button poa' sa-si faca poza cu pozitia in clasament. Massa ff subtire
    17 7
  • coman norbert
    schumacher
    Eram aproape de infarct cu schumi, felicitari "mosule" tot respectul.
    Red Bull, au masina nu gluma, dar sa vedem ce fac in cursa, sa-i vedem in "durata lunga braudeliana". Webber, nu este "pilotul de top", deci clar, masina trage ( parerea mea ).
    Mc Laren, pare periculos si el, nu sunt fan, dar presimt ca aici se ascunde pericolul.
    Ferrari mai putin, privind pozitia lui Massa, Alonso aduce un mic plus, deocamdata...
    Kubica, este bun, dovedeste acest lucru pe o masina inferioara, sau Petrov este inferior?... si masina este acolo unde e Kubica?
    12 5
  • Spanya...
    RedBull sant pe val restu la pitici ..Mercedes recupereaza Ham &Buton sant lupii care vor ataca si Alo sper ca Rosberg sa fie la inaltime
    3 8
  • Massa slab
    Massa nu mai este acelasi pilot cu care ne-am obisnuit in ultimii ani - nu era nici pe departe cel mai complet pilot, mai ales pe ploaie sau depasiri, dar era foarte rapid.

    Ori accidentul isi spune cavantul, ori, in cel mai bun caz pt el - masina nu i se potriveste stilului sau. Dar daca continua in ritmul asta, putine sanse sa mai ramana la Ferrari
    25 0
  • Nici un R.I.P
    Sa nu mai aud "Mclaren R.I.P" . Nici un "Mclaren R.I.P" .Lewis il va depasi pe Vettel la start deoarece germanul este pe partea murdara a pistei, si se va duela cu Webber pentru victorie... Normal ar trebui sa castige Webber, si Lewis pe doi, dar Webber isi pierde capul sub presiune de cele mai multe ori, si un lucru vreau sa va spun: in regim de cursa Mclaren este mult mai aproape de Red Bull decat in calificari, s-a vazut la Shangai si Sepang cat de usor a recuperat Lewis comparativ cu Red Bull. Si apropo, cand am spus ca Ferrari are a 3 masina din punct de vedere al competitivitatii nimeni nu a crezut. Am precizat asta in ciuda acelor 3 luni in plus privind dezvoltarea masinii "au reusit" sa fie in spatele Red Bull si Mclaren care au dezvoltat masinile de anul trecut pana la sfarsitul lui septembrie-inceputul lui octombrie. Asa cum am spus atunci referitor de ierarhia competitivitatii mai spun un lucru, chiar daca ma repet: in regim de cursa o sa vedeti ca Mclaren va fi acolo langa Red Bull :) Astept maine confirmarea celor sustinute. Go Go Lewis :)
    6 19
  • clau.dios
    mai....
    alonso se pare ca foloseste noul sistem de vizualizare (doar inainte) sau cred ca are masca ca la cal sa vada numai in fata....cum dreaq ca era s-al umfle pe nico pe linia boxelor .....sau cred ca era la intrecere care iese mai repede din garaj
    7 10
  • Mclaren R.I.P
    Mclaren R.I.P Milan RIP etc....
    5 6
  • @jolerto
    Amice... Milan R.I.P dar Mclaren este peste Ferrari. Vai si amar, au inceput sa lucreze la pseudo-masina asta F10 inca de la inceputul lunii iulie :))))))))))))) Mclaren a dezvoltat masina din 2009 pana in Singapore la finalul lunii septembrie. Si cu toate asta este peste Ferrari si in clasamentul constructorilor si in cel al pilotilor si in ce priveste viteza efectiva pe circuit. Asta nu are decat o singura definitie: INCOMPENTENTA FERRARI IN PLAN TEHNIC+ INCOMPETENTA FERRARI IN PLAN MANAGERIAL. La asa nivel sa renunti la un pilot complet ca si Kimi (lasand la o parte lipsa lui de motivatie) si sa faci acte caritabile pastrand un Massa ce saracu asa se misca pe circuit de parca a fost muscat de musca tze-tze. Mclaren va fi peste Ferrari tot sezonul. Intelege ca in acest moment Ferrari este in albia sa naturala in ce priveste performantele asa cum a fost 20 de ani intre 1979-1999 vor urma iar cateva decenii pana cand vor mai reusi ceva. Stiu ca doare ce am spus dar este cruda realitate. Pot deschide sampania deja pentru ca Ferrari este sub Lewis. Si asa va ramane tot sezonul :)
    9 18
  • ..
    INCOMPETENTA*
    7 12
  • ctlnmihai
    Webber va pleca din pole position in Marele Premiu al Spaniei
    .Maine se anunta o cursa interesanta daca e sa ne luam dupa pozitiile de pe grila de start>sunt interesante duelurile Vettel -Hamilton ,Hamilton - Alonso,Alonso- Button.Campionatul se joaca insa..mai sunt 14 curse
    8 6
  • salutare
    daca vreti sa stiti o mica nformatie,Mclaren a inceput sa lucreze la unele parti ce vor fi pe masina de anul viitor,asa ca nu cred in scenariul ce s-a prezentat ai sus,ca McLaren,lucreaza la masina,doar din septembrie-octombrie!Iar daca McLaren fac asta sunt sigur ca si ceilalti sunt tot pe acolo,in ceea ce priveste constructia si dezvoltarea unei masini!!!
    14 0
  • @mad79
    Nu ai inteles ce am spus eu. Ideea e ca spre deosebire de Ferrari CARE IN LUNA IULIE A ABANDONAT DEZVOLTAREA MASINII DIN 2009, CONCENTRANDU-SI TOATE EFORTURILE PENTRU SEZONUL 2010, MCLAREN A CONTINUAT SA ALOCE RESURSE SI SA DEZVOLTE MP4-24 PANA LA MARELE PREMIU DIN SINGAPORE. ABIA DUPA SINGAPORE MARTIN WHITMARSH A SPUS CA DE ACUM INAINTE SE RENUNTA LA ORICE DEZVOLTARE PENTRU 2009 SI MCLAREN ISI VA CONCENTRA TOATE EFORTURILE PENTRU M4-25. sesizezi diferenta? Mclaren a dezvoltat m4-24 in paralel cu dezvoltarea mp4-25. Logic ca nu au inceput de la 0 in octombrie, dar este o diferenta prin faptul ca Ferrari si-a alocat totalitatea resurselor inca din iulie pt F10 pe cand Mclaren chiar daca lucra deja la mp4-25 a continuat sa aloce resurse si timp si lui mp4-24 desi era clar ca mai mutl de locul 3 nu pot obtine. De aceasta fereastra de 3 luni in care eforturile mclaren se disipau in 2 directii, Ferrari a mers pe o singura cale si anume 2010, si cu toate astea tot au scos masina mai buna decat Ferrari. Dami te rog si mie linkurile unde zice ca Mclaren lucreaza deja la sezonul 2011 sau macar dami copy paste la informatie sa mi-o salvez si eu pentru ca si eu sunt fan Mclaren si m-am entuziasmat acuma cand mi-ai zis ca deja se ocupa de sezonul 2011 :) Multumesc anticipat.
    4 15
  • ..
    concentrandusi*
    2 13
  • RED BULL
    Deci este clar ca nu poti recupera 1 secunda.Diferernta e enorma,dar daca ploua datele se schimba.Nu mai e rapid monopostul pana si Alonso a zis ca diferenta e uriasa si nu are cum sa o recupereze deabea peste 2 curse sau 3............. Cand am zis R.I.P am stiut ce zic (Sunt fan Ferrari)dar trebuie sa fim realisti
    5 0
  • ctlnmihai
    ndralexandru
    Mclaren au recuperat 2 secunde anul trecut si in plus nu conteaza rapiditatea monopostului mai conteaza si fiabilitatea lui
    5 8
  • ctlnmihai
    fanii Ferrari
    Fanii ferrari nu comenteaza nimic despre incidentul Alonso - Rosberg din timpul q 3 cand Alonso era sa-l loveasca pe Rosberg la standuri.daca Hamilton ar fi facut manevra aceea sigur am fi vazut multe comm-uri la adresa lui :) by the wayFerari a fost amendata cu 22 .000 de euro ptr. acest incident
    7 11
  • ctlnmihai
    fanii Ferrari
    * 20.000 de euro
    5 11
  • @ctlnmihai
    ce sa comenteze are rost ? e un incident care a decis campionatul si nu stiu eu ? sau pole-ul . discutia nu are sens . repede te-ai atacat tu cu hamilton al tau. hai noroc !
    13 3
  • calificari
    Webber-peste asteptari
    Vettel-rapid dar putin sub asteptari
    Hamilton,Alonso, Schumacher-maximum din potentialul masinii
    Massa-incepe sa para o umbra a pilotului din 2006-2009(parca incepe sa semene cu Michele Alboreto)
    Kubica-din nou excelent
    Rosberg-s-a cam luptat cu set-up-ul masinii
    Mclare_Mircea-mai bea o bere, fa-ti o prietena, du-te la sala, poate te relaxezi un pic
    28 0
  • fan rosu
    @ctmihai
    Fanii Ferrari comenteaza maine, dupa cursa. Nu trebuie sa le porti tu de grija.
    13 5
  • ctlnmihai
    eu
    Nu a decis campionatul dar nici incidentul din China n-a decis castigatorul cursei ca sa folosesc o comparatie mai aproape de realitate.e vorba ca multi fani Ferrari s-au grabit
    atunci sa comenteze ca periculoasa manevra lui Hamilton. ma rog se pare ca intelegi mai greu ce am vrut sa spun eu asa ca nu mai fac niciun efort sa-ti explic
    7 9
  • ctlnmihai
    fan rosu
    Singura sansa a lui Alonso si a lui Hamilton de a castiga cursa maine e sa-l depaseasca la start pe Vettel sau ca monoposturile Red Bull sa aiba probleme si ar mai fi inca o sansa care tine insa de vreme.Oricum Ferrari a dezamagit din nou anul acesta .ptr. o persoana care a urmarit toate testele premergatoare sezonului si aici ma refer la mine cand am vazut cum domina Ferrari mai toate testele si dupa optimismul care domnea in cadrul echipei ferrari la momentul respectiv tre sa recunosc ca am avut o strangere de inima la momentul respectiv,dar mi-am revenit dupa primele cursecam am vazut ca ferrari n nu i-a depasit pe cei de la Red bull, ba mai mult a fost ajunsa chiar de mclaren..putin foarte putin ptr. o echipa si chiar ptr. unii dintre fanii sai care deja se vedeau campioni inainte de desfasurarea primei curse
    11 8
  • ctlnmihai
    fan rosu
    ^ cand am vazut
    2 9
  • RED BULL
    FRATIILOR MCLAREN A RECUPERAT 2 SECUNDE CAND MAI ERAU 3 ETAPE .ASA SE VA INTAMPLA SI ACUMA O SA RECUEREZE GREU SECUNDELE.DACA RED BULL CONSTATA CA SE APROPIE CEILALTI MAI BAGA UPGRAIDURI SI PASTREAZA DIFERENTA.
    4 2
  • ferraristul
    Sunt fan Ferrari de cand ma jucam in tarana :D si voi ramane fan Ferrarii si de ar fi pe ultimul loc (desi nu e cazul) eram Ferrarist pe vremea cand Alesi si Berger erau piloti la Ferrari si masina era cam varza. Asa ca nu ii nevoie sa imi plangeti cei anti Ferrari de mila. Tin cu Ferrari la bine si la greu :D, hai noroc.
    12 2
  • Mda...
    Am citit pe aici niste commenturi cum ca McLaren , Ferrari si Mercedes GP sunt in aceeasi oala . Voi ori va uitati la alte curse ori ati luat-o dupa nea` Miki! Despre Alonso ce sa mai zic...Cred ca era bunica-sa in tribune si a vrut sa apara si el cu ceva iesind in fata lui Nico...Altfel nu-l vad maine decat cu un motor plesnit sau prin pietris. Red Bull sunt imbatabili daca vor continua asa bineinteles fara incidente de ordin mecanic . Discutam maine.
    4 10
  • armeanu
    te bagi si tu in seama
    @bogdan tata
    Noi ne uitam la timpii de calificare care "intamplator" sunt destul de apropiati. Vorbesc de McLaren, Ferrari si Mercedes. Nu stim tu la ce te uiti. Sau iti place sa te auzi vorbind aici.
    10 2
  • guawar
    Robert Kubica
    mai comenteaza:Robert Kubica despre :Michael Schumacher...vai de capul lui..de polonez :))
    5 8
  • ctlnmihai
    hrbb
    Nu-ti plang de mila stai linistit
    4 7
  • @ctlnmihai
    Lasa-i nu te lua dupa ei... Astepta pana maine sa vezi ce surpriza o sa le faca Lewis :)
    6 12
  • ham
    Ham nu mai poate suprinde nici macar cu o iesire in decor, ceea ce-i doresc din plin.
    11 8
  • @Ulise
    Numa sava ascundeti maine dupa cursa lui Lewis... numa sa va ascundeti...
    4 15
  • ..
    *sa va
    3 12
  • absolut
    Asa procedezi tu ma baiatule. Te vede lumea la fata doar cand ham mai prinde un podium.
    10 2
  • @Mclaren_Mircea_1984 aka Mr E-Rage
    Mai bine cauta o gagica sa te descarca :P
    12 3
  • Ferrari
    Lasa baieti ca va salveaza Massuta,ca l-ati vrut toti in locul lui Kimi.Succesuri.....
    7 9
  • :))
    mai baieti voi toata ziua ati stat aici si v-ati certat de cine ce si cum?totusi ce aveti de castigat daca va jigniti intre voi?bucurativa de spectacolul oferit pe pista,nu va da ham sau alonso bani din salariul lor ca sa ii sustineti voi vehement aici, da acum sa ma ierte mclaren_mircea da cred ca ar fi bine sa urmezi sfatul lui jolerto :)) a si ca sa stiti ce fan injurati toata noaptea,injurati ferrari ca oricum numai asta stiti sa faceti :))
    11 1
  • Barcelona 2010
    Red Bull intr-adevar foarte rapizi. Insa startul la Barcelona este intotdeauna plin de imprevizibil. Vedem. Succes Ferrari, hai Fernando!
    12 0
  • ...............
    .............
    sper sa castige vettel sau altcineva....dar nu webber
    4 8
  • Numai Schumacher
    Nu stiu de ce pierdeti vremea cu comentarii despre diversi. Talentati, dar totusi diversi.
    Pt mine conteaza doar ce face Schumacher. El are la maximum din toate ceea ce ce ceilalti au doar la unele. Asta inseamna : carisma + inteligenta + dorinta si capacitate de perfectionare + tarie de caracter + seriozitate + prestanta + atitudine + indemanare tehnica + cunostinte tehnice + + + ...
    Schumacher uber alles!
    4 8
  • kubica
    Kubica va termina inaintea minunatului, inteligentului Schumacher.
    5 1
  • Interesante comentarii...
    Red Bull e foarte rapida in calificari,de vreo 5 curse demonstreaza asta,dar sa ai ai 4 pole-uri si o victorie,e un pic ciudat.McLaren,castiga doar datorita hazardului de pe circuit,si am vazut asta in cele 4 curse de la inceput.Ferrari,o masina mult mai slaba si decat Mercedes,zic eu,dar salvata de agrseivitatea lui Alonso(insa nici agresivitatea asta nu-i asa buna,a se vedea Malaysia).Mercedes...un pilot exceptional,dar prea batran,si un pilot care n-a demonstrat nimic pana acum,cu ei doi n-ai ce sa-i faci,dar nici masina nu prea-i ajuta.Asadar sunt sanse foarte mari sa vedem o cursa interesanta si cu rezervoarele pline.Cu siguranta Red Bull nu va mai fi cu sapte zecimi peste concurenta,conditiile vor fi altele.Si tinand cont de configuratia circuitului,cred ca clasamentul la final va fi ceva de genul Vettel,Webber,Hamilton-Alonso(?),Schumacher,Kubica,Button,Rosberg,Massa,Sutil,etc...
    3 1
  • diesel08
    @91Schumi06
    Interesant ce spui tu, cu conditia ca secventa startului sa fie una "calma" ceea ce e greu de crezut. Sanse foarte mari sa vedem acrosaje-abandonuri iar cei din top 10 sunt cu siguranta expusi la asa ceva. Pe langa asta, felul in care isi vor folosi pneurile in cursa, cu mult carburant va fi crucial.
    2 0
  • diesel08
    @91Schumi06
    Interesant ce spui tu, cu conditia ca secventa startului sa fie una "calma" ceea ce e greu de crezut. Sanse foarte mari sa vedem acrosaje-abandonuri iar cei din top 10 sunt cu siguranta expusi la asa ceva. Pe langa asta, felul in care isi vor folosi pneurile in cursa, cu mult carburant va fi crucial.
    0 0
  • bbc
    Stie careva daca si unde se poate vedea online transmisiunea bbc one?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru