Chevrolet Spark electric vine la Geneva în versiunea de serie

de Sebastian Toma
Joi, 14.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Chevrolet va aduce la Geneva versiunea de serie a lui Spark EV în premieră europeană. Aceasta dezvoltă 130 CP şi 540 Nm, iar americanii promit cea mai bună autonomie din segment.

Chevrolet Spark EV, versiunea electrică de serie a citadinei de la Chevrolet, va fi prezentată la Salonul Auto de la Geneva. Modelul va fi comercializat pe anumite pieţe din Europa începând cu anul 2014, preţul său nefiind dezvăluit. Însă, Spark EV are o serie de caracteristici interesante. Astfel, motorul său dezvoltă 130 CP şi 540 Nm, iar bateria poate fi încărcată în doar 20 minute la 80% din capacitate cu ajutorul unui încărcător special. Graţie nivelului ridicat de cuplu motor, Spark EV promite reprize impresionante, iar motorul de 130 CP îi asigură un sprint 0-100 km/h în mai puţin de 8.5 secunde.

Acumulatorul Litiu-ion al lui Spark EV are o capacitate de peste 20 kWH şi integrează un sistem activ de încălzire şi de răcire. Graţie acestei tehnologii, Spark EV se va putea mândri cu cea mai bună autonomie din clasa sa, spun cei de la General Motors. Acumulatorul va putea fi încărcat atât prin curent continuu, cât şi prin curent alternativ. Soluţia de încărcare rapidă foloseşte curentul continuu şi bateria este capabilă să suporte mai multe cicluri de încărcare rapidă într-o zi.

Încărcarea de la o priză convenţională, de 230V, durează între 6 şi 8 ore în cazul unei descărcări complete.

La interior, modelul prezintă două afişaje cu ecran tactil, ambele cu diagonala de şapte inch. Unul dintre ele reprezintă ceasurile de bord, pe când al doilea ecran este interfaţa multimedia. Spark EV este echipat şi cu sistemul Chevrolet MyLink, care permite conectarea unui smartphone la sistemul multimedia. Mai mult decât atât, utilizatorii de iPhone care au Siri şi rulează iOS6 vor putea să folosească asistentul digital în regim handsfree.

Via Chevrolet

Comentarii (4)

  • NeaNelu
    Foarte tare bondarelul asta.Sa vedem si pretul.
    9 2
  • interesante caracteristici si performante.....
    pretul va sari sigur de 30k euro deci va fi destul de scump.......
    masinile electrice vor avea perioada lor in viitoru apropiat.......cand preturile se vor situa intre 10k si 20k pentru modele ca acest Spark,Fluence,C-Zero si altele....
    7 0
  • Buburuza e tare in comparatie cu Twingo/C1/Aygo/107. Singura concurenta reala vine din partea Citigo si UP!
    7 4
  • antonny
    Nu are concurenta masinuta .....Chevrolet este dispus să ofere opt ani garanţie sau 160.000 de kilometri pentru bateria litiu-ion.......iar pretul ar fi de 25000dolari ......prin urmare 20000 euro va fi pretul
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru