12 companii din Japonia au înfințat o alianță pentru producția de semiconductori

de Silvian Irimia
Vineri, 29.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Companiile auto importante din Japonia s-au aliat cu șapte companii de semiconductori pentru fabricarea semiconductorilor de înaltă performanță.

12 companii din Japonia, de auto, componente electrice și semiconductori au înființat Advanced SoC Research for Automotive (ASRA) pentru a desfășura cercetare și a dezvolta semiconductori digitali de înaltă performanță destinați utilizării în automobile.

Companiile participante includ Honda, Mazda, Nissan, Subaru, Toyota, DENSO, Panasonic Automotive Systems, Cadence Design Systems, MIRISE Technologies, Renesas Electronics, Socionext și Synopsys.

Aproximativ 1.000 de semiconductori sunt utilizați în fiecare automobil, iar tipurile variază în funcție de aplicație. Dintre aceștia, SoC-urile sunt semiconductori esențiali pentru tehnologia de condus autonom și sistemele multimedia în automobile, care necesită tehnologie de semiconductori de ultimă generație pentru a obține o putere de calcul avansată.

ASRA va urmări nivelul ridicat de siguranță și fiabilitate necesare pentru automobile. De asemenea, prin adunarea cunoștințelor tehnologice ale companiilor de componente electrice și semiconductori, ASRA își propune să aplice tehnologii de vârf în mod practic.

Tehnologia de „chiplet" reflectă o abordare de proiectare și fabricație în care un cip semiconductor tradițional este descompus în componente mai mici, individuale, cunoscute sub numele de „chiplets".

Acestea sunt apoi fabricate separat și asamblate pe un substrat sau într-un ambalaj pentru a forma un sistem complet. Tehnologia aceasta poate oferi o performanță mai ridicată pentru industria auto.

ASRA își propune să stabilească tehnologia de „chiplet" în mașini începând cu 2028 și să instaleze SoC-uri în vehiculele produse în masă începând cu 2030. ASRA va colabora cu industria, guvernul și mediul academic pentru a promova colaborarea la nivel național și internațional ca un grup de cercetare tehnologică de vârf în lume.

Comentarii (6)

  • Medicamente
    Si germanii construiesc acum in Bavaria o fabrica de semiconductori ca sa nu mai fie dependenti de zone sensibile gen Taiwan, China, etc.
    2 0
  • Banditos
    Na, o groaza de ipocriti ce "combat bine" folosesc haitecul sa-si faca auzite ineptiile.

    Nu stiu ce scala foloseste individul asta pentru a evalua "prea putin/prea mult haitec" dar parerea lui pare sa aiba aceeasi valoare cu cea a nebunului care isi petrece toata ziua prin statiile de autobuz si propovaduieste sfarsitul lumii.
    3 3
  • Banditos
    Sigur, pentru mintile duse (cu sorcova de sarbatori) ...un robot a atacat un inginer.

    Am aflat ca atacul a fost premeditat. Robotul si-a anulat singur anumite functii. Dar nu oricum, a calculat precis momentul sa se potriveasca cu tura victimei, schimbul doi mai precis. Avea o nemultumire mai veche...fusese facut de rusine, in vazul restului colegilor roboti, numit ca "fier prost". Pana aici!

    Imaginile cu atacul se mai gasesc inca pe feisbuc dar majoritatea au fost sterse de emolari...inginerul a fost fugarit prin toata curtea intreprinderii pana in sectia de scularie, atelierul de finisat oberlihturi.

    Dupa ancheta politiei, intr-un raport secret de care nu stie nimeni s-a aflat din surse apropiate de tiktok ca robotul urma sa smulga coloana (cu tot cu cap) al inginerului si sa o atarne la intrarea in fabrica. Asta pentru ca robotul era fan Terminator (unu) si in urma vizionarii a ramas cu sechele neputand acepta finalul filmului. Se radicalizase adicatelea. El, robotul.
    6 2
  • Banditos
    Breaking News! robotul industrial a cazut in dizgratie si trecut la munca e jos. A ajuns robot de ...bucatarie.
    6 1
  • @banditule
    Nașpa revelion ai avut de ai început delirul pe 31.12.2023 și l-ai terminat în seara de 01.01.2024. Și totul la un subiect fâs. Întortochiate sunt căile Domnului, dar uneori mai ajută și ceva pastile.
    0 0
  • Banditos
    Comentariile erau un raspuns la plesneala, la elucubratiile bolnavului siteului, inexorabil.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru