7 ţări europene riscă să fie date în judecată pentru că nu penalizează încălcarea testelor de emisii. Surprinzător, România nu este printre ele

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Vineri, 09.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania şi Marea Britanie se numără printre cele 7 ţări pe care Uniunea Europeană le-ar putea da în judecată pentru că nu au adoptat legi pentru penalizarea constructorilor care încalcă normele de emisii, însă România nu este printre ele.

Grupul Volkswagen a fost nevoit să aloce peste 18 miliarde de euro pentru plata amenzilor şi răscumpărarea maşinilor implicate în scandalul Dieselgate pe teritoriul Statelor Unite, însă germanii nu au suferit sancţiuni similare în Europa, în contextul unei legislaţii semnificativ mai blânde.

Uniunea Europeană a îndemnat statele să aplice sancţiuni individuale, iar ulterior le-a impus acestora să ofere un cadru legislativ prin care să penalizeze constructorii auto care încalcă normele de emisii sau fraudează testele oficiale.

Acum, Uniunea Europeană a informat Cehia, Lituania şi Grecia că vor fi date în judecată pentru că nu au nicio lege împotriva acestor practici. În plus, acelaşi lucru se va petrece şi cu Germania, Marea Britanie, Luxemburg şi Spania, întrucât aceste state nu au aplicat sancţiuni celor de la Volkswagen, în ciuda faptului că au legi în acest sens. Cele 7 state au două luni să se conformeze noilor cerinţe, în caz contrar urmând să fie acţionate în judecată.

Urmareste Automarket
Germania se apără afirmând că este singurul stat european  care a prezentat un set de măsuri pentru a bloca utilizarea unor dispozitive pentru trucarea emisiilor, în timp ce Spania susţine că investighează în prezent mai mulţi constructori şi că inclusiv Seat ar putea fi penalizată pentru încălcarea testelor de emisii.

"Uniunea Europeană se trezeşte în sfârşit după Dieselgate.

Este timpul să protejăm consumatorii europeni, să amendăm acţiunile ilegale şi să începem recall-urile obligatorii pentru maşinile care poluează mult", spun oficialii Parlamentului European.

Via Bloomberg

Comentarii (3)

  • bazaconii. toate masinile incalca normele in trafic real, chiar si ultimele modele euro 6. ori suntem seriosi si REALISTI ori nu mai suntem.
    1 3
  • @Seat Pai si ti se pare in regula acest lucru ? Daca tot se poate progresa in domeniul acesta , de ce sa nu o facem ? De ce sa ramanem "blocati" la acest nivel ?
    3 1
  • Nu inteleg de ce surprinzator cand e vorba de Romania. Chiar va pute de tot de tara asta, nu inteleg de ce trebuie sa o denigrati si voi dupa ce strainii isi bat joc de noi fara nici un fel de rusine.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru