Actuala generație Kia Sorento va fi echipată standard cu noul sistem Multi-Collision Braking: tehnologia ajută la prevenirea coliziunilor secundare

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 21.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a introdus tehnologia Multi-Collision Braking pe noua generație Sorento. Sistemul de siguranță dezvoltat de producătorul asiatic ajută la evitarea unei coliziuni secundare după impactul inițial, protejând astfel și mai mult pasagerii.

Noua generație Kia Sorento a fost prezentată oficial în luna februarie, iar începând cu luna iunie, SUV-ul constructorului asiatic poate fi comandat și pe piața din România.

Noul Sorento nu a primit doar modificări exterioare și de interior, ci a beneficiat și de o serie de îmbunătățiri consistente în dreptul sistemelor moderne gândite pentru siguranța și confortul pasagerilor.

Una dintre noutățile propuse de constructorul sud-coreean este sistemul denumit Multi-Collision Braking, iar Sorento va fi primul model al mărcii asiatice disponbil în Europa care va integra noua tehnologie. Conform reprezentanților companiei, sistemul ajută la evitarea unei coliziuni secundare după impactul inițial, protejând astfel și mai mult pasagerii.

Tehnologia Multi-Collision Braking va fi activată în mod automat în momentul în care airbag-urile au fost declanșate, semn că automobilul a fost implicat într-un accident grav. Odată activat, sistemul măsoară viteza vehiculului și orice schimbări de direcție, iar în urma analizelor rapide va aplica un nivel adecvat al forței de frânare pentru a opri mașina.

Totodată, sistemul monitorizează poziția pedalelor pentru a verifica dacă șoferul încearcă să frâneze sau să accelereze.

În cazul în care tehnologia nu identifică o intervenție din partea șoferului (sau o intervenție redusă) atunci preia controlul sistemului de frânare pentru a putea opri automobilul. Conform oficialilor Kia, sistemul va fi activ doar până la viteze de 180 km/h.

În plus, reprezentanții producătorului au menționat că tehnologia Multi-Collision Braking va fi standard pentru toate versiunile Sorento.

NOUA GENERAȚIE KIA SORENTO: VERSIUNI, DATE TEHNICE ȘI PREȚURI

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru