Adio motor V8 pentru Mercedes-Benz Clasa G. Versiune de adio G500 V8 Final Edition

de Tiberiu Safta
Miercuri, 28.06.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a prezentat oficial o ediție de adio pentru Clasa G. Noul model se numește G500 V8 Final Edition și este ultima versiune a modelului de teren care primește un motor V8. Producția va fi limitată la doar 1500 de exemplare.

Pentru fanii modelului Mercedes-Benz Clasa G, anul acesta reprezintă un final de epocă. Asta pentru că celebrul model de teren urmează să renunțe definitiv la motorul V8. Pentru a marca acest lucru, constructorul german tocmai a lansat noua ediție specială G500 V8 Final Edition. După 3 decenii de producție, motorul cu 8 cilindri al lui G500 va fi înlocuit de un propulsor cu 6 cilindri începând de anul viitor.

La nivel vizual, noua ediție specială va putea fi distinsă ușor cu ajutorul emblemelor exclusive Final Edition vizibile în zona portierelor și pe capacul roții de rezervă. De asemenea, G500 V8 Final Edition primește o paletă de culori alcătuită din următoarele nuanțe: negru Obsidian, alb Opalith Magno și măsliniu Magno. Fiecare nuanță este limitată la doar 500 de unități.

Tot aici, modelul de teren primește jante de 20 de inch care sunt vopsite în negru sau în măsliniu, în funcție de culoarea caroseriei. Mânerele portierelor prezintă și o mică emblemă cu litera G pe butoanele de deschidere ale acestora.

Habitaclul este dominat de tapițerie din piele Nappa vopsită în combinația de culori negru cu maro.

Imediat cum deschizi portierele, simbolul G și textul „Stronger than time” vor fi proiectate pe șosea, iar pragurile interioare conțin inscripția Final Edition. Această inscripție este vizibilă și pe mânerul de susținere montat în bord pentru pasagerul din față.

Sub capotă se regăsește, pentru ultima dată, motorul V8 de 4.0 litri bi-turbo, care dezvoltă 422 de cai putere și un cuplu de 610 Nm. Asta înseamnă un sprint de la 0 la 100 de km/h în 5.9 secunde și o viteză maximă de 210 km/h, limitată electronic.

Noul Mercedes-Benz G500 V8 Final Edition va fi produs în doar 1500 de exemplare. Producția noii ediții de adio va începe în luna septembrie și se va sfârși în martie 2024.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru