Airbnb pentru mașini: General Motors se gândește la un proiect prin care clienții să-și închirieze mașinile când nu le folosesc

de Petre Barac
Miercuri, 14.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors pregătește un proiect-pilot prin care clienții să își poată închiria mașinile atunci când nu le folosesc, potrivit unor surse apropiate de companie.

Conceptul de ride-sharing nu mai este o noutate și tot mai mulți jucători din industria auto vor să ofere astfel de servicii de mobilitate, în contextul tranziției către mașinile electrice și autonome.

În această horă vor să intre și americanii de la General Motors. Ei se gândesc la un proiect prin care clienții să își închirieze mașinile atunci când nu le folosesc, un fel de Airbnb pentru mașini.

Surse apropiate de companie susțin că proiectul ar putea să fie testat în această vară. Astfel, proprietarii de mașini produse de GM ar urma să-și închirieze vehiculele către alți clienți prin intermediul unei aplicații, iar câștigurile obținute să fie împărțite cu constructorul auto.

Prin acest program, General Motors vrea să facă încă un pas în tranziția sa de la construcția de mașini către furnizarea de servicii de mobilitate. Oficialii companiei nu au dorit să facă declarații pe marginea acestui subiect.

Via Autonews

Comentarii (7)

  • petrusian
    sigur ca da. imi dai masina ta sa ma duc pe transfagarasan?
    4 0
  • Inca o idee mareata, dupa car sharing, ce urmeaza ? Home & wife sharing ?
    5 1
  • comunistul
    Salutam comunizarea masinilor. Urmeaza apartamentele si femeia, caci asa scria in manifestul partidului comunist acum 100 si de ani.
    Traiasca.
    4 0
  • nu e prea clar conceptul, adica eu cumpar masina de la GM si ei imi fac o aplicatie prin care pot sa o inchiriez la altii si castigul se imparte cu GM. Eu cumpar masina, eu imi platesc reviziile, ma aleg cu masina "obosita" de altii dar macar e bine ca impart castigul cu GM. Ei cu ce capital vin in afacerea asta? Ca au creat platforma unde vin clientii? Adica sunt un fel de "pesti" ...
    5 0
  • scamel
    conceptul are si un aspect favorabil. in cazul ca nu poti plati cateva rate la credit sau lising poti depasi perioada fara a pierde tot ce ai investit pana in acel moment.
    0 1
  • Mai bine ar inventa conceptul de creier-sharing că, poate, așa nu vor mai apărea atâtea idei crețe pe piață.
    4 0
  • Scrooge
    Exista deja de ani buni si home (airbnb) si wife (aicea va cautati nu va dau link) sharring :)))) Ati ramas in urma. Masina e ultima reduta, valoareaza mai mult decat celelalte doua.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru