Al doilea recall pentru Polestar 2 într-o singură lună: aproape 4.600 de unități, rechemate în service pentru o problemă la invertor

de Daniel Popescu
Vineri, 30.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Polestar a anunțat al doilea recall într-o singură lună pentru sedanul electric Polestar 2. De data aceasta, aproape 4.600 de unități vor fi rechemate în service din cauza unei defecțiuni la invertor.

La începutul lunii octombrie, Polestar a anunțat că recheamă în service toate cele 2.200 de unități Polestar 2 comerializate până atunci în urma identificării unor probleme la software.

La mai puțin de o lună distanță, brandul de performanță deținut de Volvo a anunțat un nou recall pentru sedanul electric.

De data aceasta, problema a fost identificată la invertor, o componentă care permite transformarea curentului continuu în curent alternativ. În cazul lui Polestar 2, invertorul transformă energia stocată în baterie în putere pentru motoarele electrice.

Interesant este că Polestar a menționat că numărul total de unități afectate este de 4.586, dintre care 3.150 au fost deja livrate clienților. Restul de circa 1.400 de unități produse nu au fost încă livrate clienților, dar vor fi trimise în service înainte de a fi expediate.

Clienții Polestar vor primi instrucțiuni cu privire la producera specifica recall-ului începând de luni, 2 noiembrie.

Producția lui Polestar 2 este realizată în China.

Modelul folosește două motoare electrice montate pe fiecare punte pentru a oferi tracțiune integrală.

În total, cele două motoare electrice generează 300 kW, echivalentul a 408 cai putere, în timp ce cuplul maxim este de 660 Nm.

Bateria are o capacitate de 78 kWh, este formată din 27 de module, este poziționată sub podea și oferă o autonomie oficială de 500 de kilometri, conform standardului european WLTP.

Via Polestar

Comentarii (6)

  • Deja ma zgârie profund pe urechi expresia BRANDUL DE PERFORMANȚA
    9 1
  • A câștigat vreun campionat mondial ...ce performanța a făcut acest Polestar... a reușit performanța sa stea mai mult prin service
    12 1
  • Made in china!
    6 1
  • Respect pentru consumatori.
    Cam asa s-a ajuns in ziua de azi: toti producatorii isi bat joc de consumatori si isi repara greselile pe timpul clientilor.
    Apropo de Made in China:
    BMX IX3 e made in China, Audi face electrice in China. Si chiar daca nu, vedeti si voi ce probleme au: VW ID3 moare bateria de 12V si nu o mai deschizi si pornesti, Audi E-tron e praf si pulbere, a stat mai mult prin service decat la client, BMW a rechemat in service plug-in hybridurile ca ar putea lua foc :))
    Deci ce caricaturi ziceti voi repede cu made in China?
    https://www.youtube.com/watch?v=IOPFiR4pIhc&feature=youtu.be
    https://car-recalls.eu/bmw-phev-plug-in-hybrid-recall-fire/
    Hai dati cu manutele rosii, ca e de rau si pentru BMW :))
    4 1
  • Da de Tesla ?
    1 0
  • Daca e al doilea la Polestar, atunci e Made in China si niste jafuri chinezesti.
    Daca e al doilea la BMW, e ok, e bune, e germane si merita toti banii.
    Apropo: la polestar e defect si pot lua foc???
    Ca la BMW asts e problema: fire risk!!!
    Proprietarii sunt sfatuiti sa nu incarce masinile la priza. Deci e plug-in hybrid, dar fara functie de plug-in:))
    "In the last few weeks, three fires of hybrid BMWs have been reported in the German cities of Herne and Erfurt and in Salzburg, Austria."
    “We ask you not to charge the vehicle by cable until a service measure is available,” BMW also writes to the owners.
    Lasa boss ca e bine, nu luati chinezesti.
    Luati germane, aveti resoftari de la VW, aveti e-tron care a stat prin service peste 6 luni, in care ploua si la care nu poti folosi oglinzile laterale cu camera aia misto, aveti BMW care iau foc... calitate germana ce sa mai discutam. Merita sa luati...cu incredere. Germanii au nevoie de voi.
    Si daca nu aveti bani de masini noi, germanii dau la oferta dieselurile lor obosite. Luati cu incredere ca sunt bune: doar cateva sute de mii de km au dat inapoi si cate o vopsea, sa nu se vada unde au fost lovite:))
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru