Alianța Ford-Volkswagen: mariajul ne va aduce versiuni electrice pentru Transit și Transporter

de Lestyan Bela
Marti, 16.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din 2023, Ford Transit Custom și Volkswagen Transporter vor fi disponibile și cu motorizări 100% electrice. În urma parteneriatului Ford-Volkswagen, autoutilitarele urmează a fi fabricate în Turcia.

Noul Ford Transit Custom va intra în producție în prima jumătate a anului 2023 și va fi disponibil și cu o motorizare complet electrică. Acesta urmărește planul celor de la Ford de a oferi o variantă electrică sau hibridă pentru toate modele din gama lor până în anul 2024.

Modelul Transit electric va fi fabricat în Turcia alături de următoarea generație VW Transporter. Cele două vehicule comerciale vor împărți aceeași platformă în urma unui acord dintre cei doi constructori pentru a spori profiturile.

Ford a investit 2 miliarde de euro în uzina din Kocaeli, Turcia, pentru a crește producția de vehicule. Se estimează ca 3000 de noi locuri de muncă să fie create cu această ocazie.

Motoarele convenționale cu ardere internă și cele cu tehnologie micro-hibrid vor fi disponibile în continuare.

Ford susține că 2020 a fost al șaselea an consecutiv în care a înregistrat cele mai mari vânzări în segmentul vehiculelor comerciale din Europa. Bineînțeles, Ford își dorește să atingă același scop și în 2021. Compania se așteaptă ca două treimi din vânzările totale de utilitare să fie reprezentate de vehicule electrice sau hibride până în 2030.

Via: autocar.co.uk

Comentarii (10)

  • Edikkk
    Turcia, acest Mexic al UE

    Nu aș cumpăra maşini făcute în Turcia, Mexic sau mai ales China
    14 3
  • @Edikkk
    De ce mai? Crezi ca aia iti sunt inferiori tie sau ce? Te supara Erdogan atunci? Sau Xi Jinping? Si la mexicani ce te deranjeaza?
    13 3
  • Octavian
    Multumim AM pt faptul ca ne mai spuneti si de locul fabricatiei. Ar trebui mentionat la fiecare model in parte.

    Ref Turcia: Am avut acum 12-13-14 ani (cand s-a lansat Auris) o Toyota Made in Turkey. Va marturisesc ca a avut tot felul de problemute de asamblare (chedere dezlipite, desprins scut motor la viteza mare pe autorstrada, greierasi bord etc).
    8 0
  • Seriff
    Si ce sa faci cu astea? Sunt masini pentru firme, pentru transport marfa, un stres in plus pentru soferi sa stea sa caute statii de incarcare si sa piarda timp sa incarce duba ca vor niste ecologisti spalati pe creier.
    8 4
  • Rudolf D.
    @Sheriff
    Exista niste nise unde anumite activitati pot fi prestate cu aceste autoutilitare electrice. Sunt probabil activitati de distributie urbana care se fac doar ziua (noaptea sta la incarcat) si care nu presupun parcurgerea unor distante mari. Aici masina electrica se potriveste de minune. Singurul impediment ar fi, zic eu, pretul de achizitie care este mai mare decat la una clasica,
    14 1
  • Seriff
    Discutabil, daca se folosesc strict pentru oras poate, dar ma indoiesc, genul asta de masini sunt folosite mai mult in afara, in fine oricum un patron nu cred ca ar da atatia bani pe o duba electrica, din moment ce una termica e cu 10.000 euro mai ieftina si pe care dupa ce iese din garantie poate sa o vanda, pe aia electrica o arunca direct in cimitir fiindca nu o sa cumpere nimeni.
    8 1
  • Edikkk
    Bă Sheriff lasă-ne...

    În UK liniştit din Londra până în Plymouth sunt 350 km deci nu îţi trebuie 1000 km ca să acoperi o metropolă cu toată zona, ţara adiacentă.... mai ales că sunt extrem de bogate....

    Londra - Anglia, Brussels - Belgia, Amsterdam - Olanda, Copenhaga - Danemarca, Lisabona sau Porto - Portugalia, Berna - Elveţia, Praga - Cehia, Bratislava - Slovacia, Liubliana - Slovenia, Riga - Letonia, Vilnius - Lituania, Talinn - Estonia, Dublin - Irlanda... Irlanda pentru că zona de vest sud vest nu e prea locuită, Viena - Austria (mai puţin Alpii care sunt altă poveste)

    Toate se pot acoperi cu doar 350 km range şi eventual o încărcare rapidă

    Nu mai zic de restul metropolelor.... Paris, Milano, Frankfurt, Roma, Madrid, Berlin,...
    2 4
  • pai da
    @Seriff Ar fi bine sa tragi un ochi aici
    https://www.posta-romana.ro/a1371/stiri/posta-romana-a-lansat-programul-posta-verde.html

    Eu chiar le-am vazut in trafic...
    1 1
  • Seriff
    @pai da Posta Romana e vai steaua ei, ai intrat intr-un sediul a Postei in ultimul timp, arata toate ca acum 35 de ani, e totul o ruina si lor le arde de masini electrice:))))
    Iar pentru @Edikk, cred ca traiesti pe alta planeta, dar o sa vorbim dupa ce iti cumperi tu asa ceva.
    2 1
  • pai da
    @Seriff, nu vroiam sa fac reclama la Posta Romana, vroiam sa evidentiez ca folosirea unei dube electrice in curierat este viabila. Iar daca Posta Romana nu va place, atunci luati ca exeplu posta din Franta sau Germania.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru