Feedback

Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi vrea să investească în electrificare și inteligență artificială: fonduri de un miliard de dolari în următorii 5 ani

Publicat Miercuri, 10.01.2018
de Petre Barac
Comenteaza 0
Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi vrea să investească în electrificare și inteligență artificială: fonduri de un miliard de dolari în următorii 5 ani - Poza 1
Renault, Nissan și Mitsubishi au anunțat înființarea unui fond de 1 miliard de dolari care să finanțeze start-up-uri în domeniul mobilității și al transportului, pentru proiecte care să vizeze electrificarea, autonomia mașinilor electrice sau inteligența artificială.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La sfârșitul anului 2016, Nissan a cumpărat 34% dintre acțiunile Mitsubishi, ocazie cu care alianța Renault-Nissan-Mitsubishi a devenit unul dintre cele mai importante grupuri auto din industrie, cu vânzări globale de 10 milioane de unități.

Cei trei producători au stabilit și o strategie intitulată Alliance 2022, pe baza căreia vor fi lansate 12 mașini electrice și 40 de mașini cu funcții autonome până în 2022.

Planurile lor pentru următoarea perioadă includ și investiții serioase în domeniul mobilității și al transportului.

Astfel, Renault, Nissan și Mitsubishi au anunțat înființarea unui fond de 1 miliard de dolari pentru finanțarea unor proiecte care să vizeze electrificarea, autonomia mașinilor electrice sau inteligența artificială.

Alliance Ventures va beneficia de fonduri anuale de 200 de milioane de dolari până în 2022, cei trei producători spunând că fondul lor este cel mai mare de acest fel din industria auto.

Președintele alianței Carlos Ghosn a motivat această investiție prin nevoia de “creativitate din partea start-up-urilor și a partenerilor externi” care să ajute la dezvoltarea Renault-Nissan-Mitsubishi.

Via Autonews


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru