Americanii de la Bollinger caută parteneri pentru producția vehiculelor lor electrice: un vehicul de off-road și un pick-up ar urma să fie lansate în 2021

de Paul Cosma
Miercuri, 19.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Start-up-ul american Bollinger anunță că, în curând, va semna contracte cu un constructor și cu un furnizor de baterii pentru ca producția vehiculelor sale electrice să înceapă. Este vorba despre B1 și B2, un vehicul de off-road și un pick-up care ar urma să fie lansate la sfârșitul lui 2021.

În toamna lui 2019, Bollinger a prezentat prototipurile de teste B1 și B2. Ambele vehicule dezvoltate de start-up-ul americani sunt electrice și au un preț de pornire de 125.000 de dolari pentru piața din SUA.

Șeful companiei susține acum că Bollinger poartă discuții cu un constructor și cu un furnizor de baterii și că, în curând, vor fi semnate contractele ce vor deschide calea pentru producția celor două modele. Americanii susțin că nu vor avea probleme cu finanțarea, întrucât ar fi găsit deja investitori.

Între timp, Bollinger a inaugurat un nou sediu și un nou centru de inginerie și vrea să-și dubleze numărul de angajați (la circa 80) în următoarele 4 luni.

Bollinger B1 este un vehicul de off-road, în timp ce Bollinger B2 a luat forma unui pick-up. Ambele sunt echipate cu două motoare electrice capabile să ofere peste 620 de cai putere și 920 Nm.

Accelerația de la 0 la 96 km/h are loc în 4.5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 160 km/h.

Oficialii start-up-ului spun că bateria pregătită are o capacitate de 120 kWh, însă nu există informații cu privire la autonomia oferită.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • La cum arata, ar putea face un parteneriat cu un parc de dezmembrari si s-ar descurca cu fabricatia catorva bucati din asa zisele vehicule
    8 0
  • Lucian
    Poate ar trebui sa angajeze si un inginer specializat in aerodinamica printre cei 40 noi angajati... cu siguranta intre cei 40 din prezent nu e nici unul specializat in acest domeniu... Curios totusi ca din cei 40 angajati din prezent nu a fost macar unul care sa fi incercat sa alerge impotriva vantului cu o placa in brate...
    4 0
  • scamel
    @ AM
    am citit titlul..stai rau cu gramatica.restul nu intereseaza..
    3 0
  • Laurentiu 29
    stiam ca bollinger astia fac sampanii :-))....
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru