Apar primele informații despre un Dacia Duster cu șapte locuri: numele lui va fi Grand Duster și va debuta în 2018

de Bogdan Mirică
Joi, 26.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Dacia Duster este așteptată să debuteze anul acesta. SUV-ul este așteptat să își facă apariția și în varianta de caroserie cu șapte locuri, cel mai probabil în anul 2018.

Unul dintre cele mai populare modele Dacia se apropie de finalul carierei. Duster va ieși la pensie în lunile următoare, locul său urmând să fie luat de o generație complet nouă. Pentru că este un crossover popular în Marea Britanie, englezii au devenit interesați de subiect și fac o mulțime de supoziții despre noua generație.

Știam deja că ea ar urma să debuteze în a doua jumătate a anului, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, însă nu știam că românii ar putea să aibă în plan și o variantă cu șapte locuri. Cel puțin dacă ar fi să dăm crezare informațiilor vehiculate de publicația engleză AutoExpress.

Aceștia susțin că Dacia are în plan și o variantă ceva mai mare a lui Duster, denumită Grand Duster și așteptată să își facă apariția în 2018, la un an distanță de lansarea modelului standard.

Pentru a primi un nou rând de scaune, SUV-ul va crește în dimensiuni cu aproximativ 20 de centimetri, până la 4.7 metri. Și versiunea standard a lui Duster este așteptată să crească până la 4.5 metri.

Esential 4.7 metri ar urma să aibă în lungime viitorul Grand Duster cu șapte locuri.
Modelul, care ar urma să fie rivalul lui Kia Sorento și Nissan X-Trail, nu se va îndepărta de la filosofia accesibilă a brandului românesc.
Asta înseamnă că versiunile de bază vor veni cu o echipare destul de limitată, care presupune geamuri electrice doar pentru pasagerii față, tapițerie textilă, jante de tablă și vopsea nemetalizată.

Lista de opționale, precum și echipările mai generoase, vor include însă cameră pentru marșarier, tapițerie din piele, navigație, climatizare automată și scaune încălzite.

Gama de motorizări ar urma să fie preluată de la Duster-ul cu cinci locuri și să includă un benzinar de 1.2 litri turbo, dar și un diesel de 1.6 litri dCi, înlocuitorul deja bătrânului 1.5 dCi.

via autoexpress

Comentarii (12)

  • Sună promițător. Dar aștept să lanseze și o versiune hibridă, chiar și cu autonomie redusă. Ar fi foarte utilă, mai ales în trafic aglomerat.
    8 7
  • Va avea o caroserie mai mare si,un motor mai mic...
    13 6
  • Eu nu-l consider crossover, ci SUV. La ce capacități off-road are, nu e crossover, gen de mașină care leșină și pe un drum de praf ca și Captur, Juke și altele din familia lor.

    Eu aș clasifica mașinile înalte (pseudo SUV și SUV) așa:
    Nivel 1 - crossover / break înălțat
    Nivel 2 - SUV
    Nivel 3 - Off-Road
    23 2
  • In ritmul actual de umflare a caroseriilor de parc-ar fi puse la dospit, va urma probabil versiunea Barossan-Duster cu 9 locuri.

    Ceva mai la obiect acu', clasificarea colegului @Moldovean e f. corecta, fiind de fapt utilizata si de publicatiile auto serioase.
    22 1
  • @Moldovean, @Kirotractor
    Mai, dar ce "intelijenti" sunt romanii. Nu mai inventati voi clase, au facut-o altii de mult: https://en.wikipedia.org/wiki/Sport_utility_vehicle
    7 8
  • Sa vedem cum arata caroseria! - design-ul. Deci vor fi 2 ampatamente, doua lungimi. OK. Cea de 7 locuri se va bate Cu KODIAQ, nu numai cu preturi mai reduse, dar si cu dotari mai slabe si motoare mai slabe. La Skoda motoarele merg aproape in linie cu VW, la Dacia sefolosesc motoare lansate la Renault de aum 3 ani. Oricum una din solutiile Renault pentru preturi scazute la Dacia sunt motoarele slabe (a nu se confunda cu downsizeing-ul)
    3 7
  • cineva@Moldovean
    Intr-adevar, Duster e departe de a fi crossover.

    Dar asta nu inseamna ca acestea "lesina" pe un drum de praf. Eu am un Qashqai 2x4 si cunoaste bine si drumuri forestiere, si inzapezite. Evident, cu limitele aferente. Dar daca vrei mai mult, potri oricand sa iei 4WD. Dar chiar si asa, tot crossover ramane...
    6 4
  • Sper ca Duster-ul care vine să ofere fiabilitate, simplitate si un raport bun pret/confort.
    9 2
  • Ma indoiesc ca vom vedea 1.6dCi prea curand in gama Dacia.
    8 5
  • https://www.youtube.com/watch?v=kFP-mXrTGBs
    1 1
  • 1 kill de airbaguri in plus primeste si el???
    1 0
  • @ANV - in cele din urma va fi mai rentabil pt Renault sa foloseasca un singur motor pe cat mai multe modele. Apoi mai sunt stransi cu usa si de partea cu mediul motiv pt care vor folosi cele mai noi motoare cat de curand si pe Dacia.

    @vdanut - singura hiba pe care o vad la Dacia pt nivelul asta de pret. Ceva cortine ar fi perfecte, macar in optionale.

    Daca maresc Duster la 4,5m, avand in vedere faptul ca de fiecare data Dacia a avut masini mici cu spatiu mare in interior, fara sa mareasca pretul semnificativ si sa mai adauge si niste airbag-uri cortina, modelul va deveni best-seller in toata Europa.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru