Apple a lansat Car Key: aplicația îți permite să deschizi mașina fără cheie cu un iPhone

de Daniel Popescu, Foto: Apple
Marti, 23.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apple a prezentat noua aplicație Car Key, care îți permite să deschizi mașina fără cheie prin utilizarea unui iPhone. Primul model care va fi compatibil cu noua aplicație este BMW Seria 5.

Apple a prezentat în această săptămână primele detalii oficiale despre iOS 14, noua versiune a sistemului de operare pentru iPhone și iPad care va fi disponibilă utilizatorilor finali începând din această toamnă.

Printre noutățile pregătite de Apple se numără și aplicația Car Key, care permite deschiderea unei mașini fără utilizarea unei chei tradiționale.

După "împerecherea" telefonului cu mașina, trebuie doar să apropii iPhone-ul de cititorul NFC integrat în mașină și să te autentifici cu Face ID sau Touch ID pentru a putea intra fără cheie.

De asemenea, poți seta și un așa-numit Express Mode pentru a sări peste funcția de autentificare biometrică.

Un avantaj al utilizării Car Key în detrimentul cheii tradiționale este că poți permite și altor utilizatori să-ți folosească mașina fără să le împrumuți cheia fizică.

Astfel de aplicații sunt oferite deja de numeroși constructori de pe piață, însă soluția dezvoltată de Apple are avantajul că elimină necesitatea de a instala câte o aplicație pentru fiecare mașină în parte, într-un mod similar în care Apple Pay integrează cardurile bancare de la mai multe bănci pentru plăți rapide cu telefonul, fără să fie nevoie de câte o aplicație separată pentru fiecare bancă.

Aplicația Car Key va fi disponibilă atât pentru noul iOS 14, cât și pentru iOS 13.

Primul model care va fi compatibil cu Car Key este BMW Seria 5.

Apple susține că de anul viitor Car Key va putea utiliza pe lângă NFC și chip-ul U1, prezentat în toamna anului trecut ca soluție de localizare între două dispozitive. Avantajul chip-ului U1 este că va permite deschiderea mașinii fără ca utilizatorul să scoată iPhone-ul din buzunar sau geantă. 

Via The Verge, Apple

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru