Apple introduce noutăți pentru CarPlay: design modern, îmbunătățiri pentru aplicații și funcție pentru dezactivarea notificărilor

de Daniel Popescu
Marti, 04.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apple CarPlay va primi un design nou pentru homescreen, îmbunătățiri pentru aplicațiile deja integrate, funcție Dark Mode și opțiune pentru dezactivarea notificărilor în timpul condusului.

Apple a anunțat în această săptămână o nouă versiune a sistemului de operare iOS pentru smartphone-urile din gama iPhone, iar aceasta include o serie de noutăți importante inclusiv pentru CarPlay, sistemul care permite conectarea telefonului la mașină prin intermediul unei interfețe simplificate.

Principala noutate este actualizarea designului pentru homescreen prin elemente moderne precum margini rotunjite și o estetică nouă pentru status bar. De asemenea, șoferul va putea utiliza mai multe aplicații simultan, cum ar fi Maps și Music, în timp ce asistentul personal Siri va ocupa o parte semnificativ mai mică a ecranului.

Aplicația Music a fost actualizată pentru a oferi mai multe informații despre piese, în timp ce aplicația pentru Calendar afișează acum mai intuitiv task-urile pentru ziua în curs., iar Maps afișează acum mai multe detalii la intrarea în intersecții. În plus, CarPlay poate fi acum ajustat inclusiv pentru ecranele cu forme neregulate.

Nu în ultimul rând, Apple a introdus funcția Dark Mode și pentru CarPlay, care va fi utilă în special pe timp de noapte pentru a oferi un ecran mai puțin deranjant pentru ochi.

Pe de altă parte, o altă funcție utilă este Do Not Disturb While Driving, care oprește sosirea notificărilor atunci când șoferul conduce.

Noutățile anunțate de Apple pentru CarPlay sunt foarte asemănătoare cu cele introduse de Google pentru Android Auto cu circa o lună în urmă.

Via The Verge, Apple

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru