Arhiva stiri ianuarie 2020

Luni, 06 Ianuarie 2020 | TV: Reclame

VIDEO: Kimi Raikkonen promovează versiunile îmbunătățite ale modelelor Alfa Romeo Stelvio și Giulia: clipul a fost filmat pe traseul Marelui Premiu din Monaco

La finalul anului trecut, Alfa Romeo a pregătit o serie de îmbunătățiri pentru Stelvio și Giulia. Pentru promovarea modelelor, italienii au apelat la serviciile pilotului Kimi Raikkonen. Clipul a fost filmat pe traseul Marelui Premiu din Monaco.
Luni, 06 Ianuarie 2020 | Siguranta | 4 comentarii

Norvegia rămâne una dintre cele mai sigure țări pentru traficul rutier: o singură persoană a murit într-un accident rutier în Oslo în 2019

În anul 2019, orașul Oslo a înregistrat un singur deces în urma accidentelor rutiere. În același timp, Norvegia nu a avut niciun deces la nivel național în rândul copiilor de până în 16 ani.
Luni, 06 Ianuarie 2020 | Masini electrice si hibride

Mazda anunță că viitoarele sale modele electrice vor avea baterii cu capacitate mică: “35 kWh este suficient, pregătim un sistem cu range extender”

Mazda susține că mașinile sale electrice nu vor avea niciodată baterii cu capacitate mare, întrucât nu ar fi “prietenoase cu mediul”. Pentru viitoarele modele, japonezii vor miza pe bateria de 35 kWh (existentă și pe SUV-ul electric MX-30) și pe un sistem cu range extender.
Luni, 06 Ianuarie 2020 | Modele noi

Porsche 911 Belgian Legend: ediția specială a fost gândită pentru aniversarea celor 75 de ani ai pilotului Jacky Ickx

Porsche a publicat primele imagini și detalii referitoare la ediția specială 911 Belgian Legend. Versiunea a fost dezvoltată pentru a sărbători cei 75 de ani ai pilotului belgian Jacky Ickx. Porsche 911 Belgian Legend va fi produs în 75 de unități și va fi disponibil doar pe piața din Belgia.
Luni, 06 Ianuarie 2020 | Intern | 6 comentarii

Amenzile rutiere s-au mărit cu peste 50% de la 1 ianuarie: plafonarea punctului de amendă nu poate intra încă în vigoare

Punctul de amendă a crescut la 223 de lei începând de la 1 ianuarie, ca urmare a faptului că legea prin care valoarea acestuia urma să fie plafonată la 145 de lei nu poate intra în vigoare după ce a fost contestată la Curtea Constituțională.
Luni, 06 Ianuarie 2020 | Modele noi | 1 comentariu

Viitoarea generație Skoda Octavia RS va avea și versiune plug-in hybrid: prezentarea ar urma să aibă loc în primăvara acestui an

Skoda va oferi o versiune RS și pentru noua generație Octavia. Modelul va fi disponibil cu motorizări diesel și benzină, dar și în versiune plug-in hybrid. Conform surselor, noua generație Octavia RS va fi prezentată în primăvara anului curent.
Luni, 06 Ianuarie 2020 | Industrie | 3 comentarii

Posibilă colaborare Daimler-Volvo pentru dezvoltarea de motoare cu combustie internă: “Au fost discuții, nu există planuri concrete”

Daimler și Volvo ar putea colabora pentru dezvoltarea de motoare cu combustie internă, astfel încât să-și reducă nivelul costurilor, potrivit informațiilor neoficiale din presa germană. Surse apropiate de situație susțin că “au fost discuții” între cele două companii, însă nu există deocamdată “planuri concrete”.
Duminica, 05 Ianuarie 2020 | Masini electrice si hibride | 4 comentarii

BMW: “Hibrizii plug-in sunt cea mai bună alegere pentru europeni, la ora actuală”

Hibrizii plug-in sunt cea mai bună alegere pentru piața europeană, în contextul reticenței clienților de a trece direct la mașini electrice, susține Klaus Froehlich, șeful departamentului de R&D de la BMW. Oficialul german estimează că, până în 2030, mașinile electrificate vor reprezenta 20-30% din vânzările globale.
Duminica, 05 Ianuarie 2020 | Modele noi | 5 comentarii

Lamborghini lansează Huracan Evo cu tracțiune spate: primele livrări vor începe în primăvara lui 2020

Lamborghini a anunțat o versiune cu tracțiune spate pentru Huracan Evo, model ce dezvoltă 610 cai putere și un cuplu de 560 Nm. Primele exemplare ale noului Huracan Evo RWD vor ajunge în posesia clienților în primăvara lui 2020, prețul fiind estimat la 160.000 de euro.
Duminica, 05 Ianuarie 2020 | Masini electrice si hibride | 3 comentarii

Tesla Model 3, liderul pieței de mașini electrice în Norvegia: cotă de 11% în 2019

Tesla Model 3 a dominat topul înmatriculărilor de mașini electrice în Norvegia, acolo unde a reușit să atingă o cotă de piață de 11% în 2019. Electricele și hibrizii plug-in au ajuns la aproape 56% din totalul înmatriculărilor pe piața norvegiană, cu circa 80.000 de unități.
Sambata, 04 Ianuarie 2020 | Industrie | 3 comentarii

Tesla a livrat 367.500 de mașini în 2019: creștere de 50% în comparație cu 2018

Tesla a anunțat un record de livrări și producție pentru ultimul trimestru din 2019. Astfel, livrările constructorului american au totalizat 367.500 de mașini în anul ce tocmai a trecut, cu 50% mai mult comparativ cu 2018.
Sambata, 04 Ianuarie 2020 | Masini electrice si hibride

CES 2020: Jeep va prezenta Wrangler, Renegade și Compass cu versiuni plug-in hybride 4xe

Fiat-Chrysler a anunțat că Jeep va veni la Consumer Electronics Show din Las Vegas cu versiuni electrificate ale modelelor Wrangler, Renegade și Compass. Constructorul susține că detaliile tehnice cu privire la versiunea plug-in hybrid “Jeep 4xe” vor fi dezvăluite pe parcursul acestui an.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 03 Ianuarie 2020 | Tehnologie | 3 comentarii

Aston Martin prezintă o oglindă retrovizoare hibridă: poate fi oglindă clasică sau ecran pentru camerele retrovizoare

Aston Martin și compania americană Gentex au dezvoltat un sistem retrovizor foarte avansat pe care cel de la volan îl poate utiliza, după preferințe, atât în format digital, cât și în format clasic, analog.
Vineri, 03 Ianuarie 2020 | Mediu | 4 comentarii

Barcelona interzice mașinile înmatriculate înainte de anul 2000: amenzi între 100 și 150 de euro pentru șoferii care ignoră regula

Pentru că numărul de decese premature se apropie de 500 pe an, autoritățile din Barcelona au decis să interzică în timpul zilelor lucrătoare accesul în oraș al mașinilor pe benzină înmatriculate înainte de anul 2000 și a celor diesel înmatriculate înainte de 2006.
Joi, 02 Ianuarie 2020 | Siguranta | 8 comentarii

Un Tesla Model S este investigat în California după un accident cu victime: sistemul Autopilot, principalul "suspect"

După ce un Tesla Model S a trecut pe culoarea roșie a semaforului și a lovit din plin un Honda Civic în Los Angeles, autoritățile anunță deschiderea unei investigații cu privire la sistemul de asistență Autopilot. 12 astfel de dosare au fost deschise doar în decembrie 2019 în SUA.
Joi, 02 Ianuarie 2020 | Masini electrice si hibride

Bentley: "Primul nostru model 100% electric vine cel mai devreme în 2025"

Primul model electric Bentley va fi unul de sine stătător, va purta un nume diferit și va utiliza, cel mai probabil, baterii solid-state cu 30% mai ușoare decât echivalentul Litiu-Ion. Mașina este programată cel mai devreme pentru 2025.
Joi, 02 Ianuarie 2020 | Mediu | 9 comentarii

Va fi impusă o limită de viteză pe autostrăzile germane? Discuțiile continuă între politicieni, asiguratori și polițiști

70% dintre autostrăzile germane nu se află sub incidența unei limite de viteză. Dacă o parte dintre politicieni susțin impunerea unei viteze maxime de 130 km/h, alții susțin că o limitare nu ar rezolva problemele de mediu. Asiguratorii și poliția cer studii clare care să indice efectele reale ale unei limitări.
Joi, 02 Ianuarie 2020 | TV: Underground

VIDEO: Distracție cu un kart de 700 CP cu motor AMG

Un monstru din fibră de carbon cu motor AMG de 700 CP și cu cockpit deschis. Doar americanii puteau să inventeze o astfel de arătare mecanică.
Joi, 02 Ianuarie 2020 | Industrie | 2 comentarii

Înalt oficial Renault: "Vom electrifica Dacia peste doi sau trei ani"

Primele versiuni electrificate ale modelelor Dacia vor începe să apară pe piață în 2022-2023, spune Philippe Buros, directorul Renault Europa. "Întârzierea" are loc pentru ca noile tehnologii să poată să fie oferite la un preț competitiv, una dintre filosofiile de bază ale brandului Dacia.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru