Hummer revine sub o nouă formă: americanii vor folosi denumirea pentru un viitor pick-up electric cu 1.000 CP produs sub brandul GMC

de Cornel Șocariciu
Sambata, 01.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
GMC a publicat câteva spoturi video care anunță debutul primului pick-up electric al companiei. Acesta va purta numele de Hummer EV și va fi prezentat în 20 mai.

La finalul anului trecut, o serie de voci apropiate General Motors menționau că reprezentanții grupului american ar urma să vină cu o decizie interesantă cu privire la Hummer, brand-ul care a "murit" oficial în 2010.

Acum, oficialii GM au anunțat că Hummer revine într-o nouă formă. Americanii vor folosi denumirea pentru un viitor pick-up electric pe care îl vor produce sub brandul GMC. Acesta va fi primul model electric dezvoltat de GMC și primul pick-up electric al celor de la GM.

Modelul pregătit de americani va purta numele de Hummer EV, iar prezentarea versiunii de pre-producție va avea loc în 20 mai. Conform oficialilor GMC, viitorul pick-up electric va fi capabil să accelereze de la 0 la 96 km/h în doar trei secunde, urmând ca puterea oferită de motoarele electrice să ajungă la 1.000 CP.

Vânzările lui GMC Hummer EV vor începe în toamna anului viitor, iar producția pick-up-ului electric va avea loc la uzina din Michigan.

Pentru a promova viitorul Hummer EV, oficialii GMC au pregătit și trei clipuri care vor rula în pauzele Super Bowl LIV.

Comentarii (2)

  • inexorabil
    Dar de ce nu “înviaţi” şi Oldsmobile, şi Pontiac? Musai sub auspiciile lui Zeus Electricus, nu?

    Nici nu-mi vine greu să anticipez ce se va întâmpla, mai devreme sau mai târziu, cu…Buick: adaptare la “mobilitatea urbană” sau…fie-i ţărâna uşoară (de preferat ultima variantă !!!). Putem deja considera că s-a terminat, definitiv şi irevocabil, odiseea sedanurilor sale pe tărâm nord-american, odată cu apropiata “concediere” a lui Regal, care o succedă pe cea a lui LaCrosse. Gălbejiţii ce le mai cer, dar neîndoielnic că SUVopatia generală (cum altfel decât irezistibilă?) le va schimba şi lor opţiunile. De altfel, convergenţa tuturor realităţilor şi tendinţelor actuale, tradusă în sincretismul e-crossover-coupé autonom, va aduce lumea în preajma cutiilor prozaice de tip Total Recall.

    Pur şi simplu mi se face lehamite…

    Iar dacă mai pronunţ vreodată termenii “electric” şi “autonom” (că oricum am ajuns la suprasaturaţia suprasaturaţiei, din cauza e-high-tech-asaltului mediatic zilnic; bravo, măi…Mickey Duţă, tu nu oboseşti niciodată, că doar te bucuri de sublimul avantaj de a nu poseda trup), atunci chiar că merit…internare şi medicaţie (jubilaţi, “prieteni” !).
    7 4
  • Si dupa el vine intr-o remorca nucleara de la Cernavoda sau hidro de la Portile de Fier!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru