Au început lucrările la lotul 5 al autostrăzii Pitești - Sibiu. Are o lungime de 30 de kilometri

de Alexandru Monenciu
Joi, 02.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian Astaldi a început lucrările pe lotul 5 al autostrăzii Pitești - Sibiu. Tronsonul de drum are o lungime de 30.35 kilometri și începe unde se termină actuala A1 la Pitești (Bascov).

Statul român a semnat contractul cu Astaldi, pentru lotul 5 al autostrăzii Pitești - Sibiu, în mai 2020 după aproape trei ani de licitații și contestații. Valoarea contractului este de aproximativ 356 de milioane de euro și presupune 12 luni pentru proiectare și 2 ani pentru execuție.

Ministrul Transporturilor a anunțat startul lucrărilor pe tronsonul de drum care măsoară circa 30.35 kilometri. Acesta începe unde se termină actuala A1 la Pitești (Bascov) și ajunge până la Curtea de Argeș.

Proiectul cuprinde 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct, 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov, 2 spații de servicii (câte unul pe fiecare parte a drumului), 2 parcări de scurtă durată și 2 centre de coordonare și întreținere.

Pe șantier vor fi mobilizați peste 1.000 de muncitori și mai bine de 600 de utilaje.

via HotNews.ro

Comentarii (1)

  • O veste foarte buna: incep in sfarsit lucrarile la un tronson lung cu contributie semnificativa la trafic. Contractat cu un antreprenor serios. De vazut daca cresterea accelerata a preturilor materialelor de constructii nu va afecta oferta facuta in urma cu 2-3 ani, in lei ! De modificat termenul de executie: contractual antreprenorul are 48 de luni, nu 2 ani cum se mentioneaza in articol. In concordanta cu volumul de lucrari si dificultatea tehnica. Mult succes Astaldi si astept nerabdator sa ajung la Curtea de Arges pe autostrada (probabil in 2025 - 2026 daca nu apar probleme semnificative) !
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru