Topul progreselor înregistrate pe autostrăzile din România în octombrie

de Tiberiu Safta
Marti, 16.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
La finalul lunii octombrie, firma constructoare de autostrăzi Umbrărescu a înregistrat cel mai mare progres al lucrărilor pe tronsonul 3 al drumului expres Craiova – Pitești. Aceștia sunt urmați de către Strabag și Nurol.

Mai multe companii care se ocupă de construirea autostrăzilor din România au raportat progrese în luna octombrie. Dintre aceștia, cel mai mare progres l-a înregistrat firma Umbrărescu. În prezent, firma românească se ocupă de construirea tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, cunoscut mai bine ca Autostrada Ford. Aceasta a înregistrat progrese de 10%, conform datelor oferite de Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică.

Pe locul al doilea se află Strabag, care se ocupă de porțiunea dintre Târgu Mureș și Ungheni pe Autostrada Transilvania (A3). Firma austriacă a raportat progrese de 5.5%, iar tronsonul este complet în proporție de 85%.

Următorii clasați sunt cei de la Nurol, cu un progres de peste 4.3%. Compania din Turcia este nou-intrată în acest clasament și se ocupă de construirea tronsonului Nușfalău – Suplacu de Barcău de pe A3.

Pe lângă aceștia, mai sunt și alte firme de construcție care au avut parte de progrese în octombrie.

Astaldi este una dintre acestea și lucrează la secțiunea 5 de pe Autostrada Sibiu – Pitești. Progresul firmei din Italia este de 3.87%.

Aceeași autostradă mai are în lucru și secțiunea 1, de care se ocupă compania austriacă Porr. Progresul acestora este raportat ca fiind de 3.51%. În total, acest lot este gata în proporție de 53%.

Tronsonul 1 al Autostrăzii Ford este în construcție sub conducerea italienilor de la Tirrena Scavi, cu un progres de 2.94%. Totalul lor a ajuns la 41% la sfârșitul lui Octombrie. 

Mai departe în clasament, firma greacă Aktor a raportat progrese de 2.74% pentru lotul 2 de pe Autostrada Sebeș – Turda. Tronsonul ar putea să fie gata la sfârșitul lui noiembrie, stadiul de completare fiind de 91.74%.

Ultimii clasați sunt cei de la Alsim Alarko cu creșteri de puțin peste 2% pentru loturile 1 și 2 ale Autostrăzii de Centură București Sud. Lotul 1 este gata în proporție de 13%, în timp ce gradul de completare al lotului 2 a ajuns la peste 30%.

Luând în calcul aceste date, este posibil ca unele tronsoane să fie completate la finalul anului, pentru ca mai apoi acestea să fie deschise pentru circulație.

via Economica.net

Sursa foto: MND, Asociația Pro Infrastructură

Comentarii (2)

  • Olteni' conduși de Ford vor la mare, sau și asta-i vreo afacere Oltenească?
    Pă', de ce n-o loarăț', Bă, Fraț'lor spre Sârbi, că eraț' mai câștigaț'? Sau, v-a fost frică c-atunci vin Mitici' cu fo autostradă spre voi?
    0 8
  • intrebare: centura de la Mihailesti, care trebuia deschisa pe 15 .11.2021 s-a deschis? asa au anuntat ca se deschide. nu am mai vazut nici o stire de atunci....cat va mai bateti joc de noi?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru